Rafila acuză USR de „populism deșănțat”. Replica unui deputat: E cel mai nenorocit ministru din istoria acestei țări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moțiunea simplă contra ministrului Sănătății a dus la schimburi dure de replici între Alexandru Rafila și USR, dar și între alți deputați și reprezentanți ai partidului condus de Cătălin Drulă.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății FOTO Arhivă
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății FOTO Arhivă

Ministrul Sănătății a răspuns acuzațiilor din moțiunea simplă, unde erau lansate alegații referitoare la deplasările acestuia în țări exotice, întârzierea unor investiții sau problemele legate de PNRR.

Nu am găsit nicio idee concretă pentru a îmbunătăți sănătatea Românilor. USR și Forța Dreptei recidivează și propun blocarea celor mai ambițioase proiecte”, a afirmat Rafila, care a precizat că amvele formațiuni nu au adus nimic în afată de „vorbe goale”.

E populism deșănțat în acțiune”, a subliniat Alexandru Rafila, care asusținut că moțiunea ar fi trebuit să fie rezultatul evaluării profesioniste. „Dacă erau obiectivi, nu mai era nicio moțiune”, a punctat Rafila. „Eu voi participa și în viitor la reuniunile internaționale (...) E o datorie, nu excursie de lux”, a afirmat demnitarul, referindu-se la acuzațiile referitoare la deplasări în țări exotice, un astfel de caz fiind Cuba.

Moțiunea e un rezumat al unor postări pe Facebook”, a declarat Rafila, referindu-se la „un delator de profesie”, care a contribuit la ea, aluzie la Emanuel Ungureanu (deputat USR). De altfel, ministrul a vorbit de „invective” și „frustrări repetate”, venite din parea acestuia.

Referitor la situația spitalelor scoase din PNRR, Alexandru Rafila a subliniat că nu s-ar fi renunțat la niciunul: „Guvernul României nu renunță la niciunul dintre spitalele din PNRR. Toate care sunt aprobate pentru finanțare se vor construi, doar că unele din altă sursă de finanțare”. 

Acuzațiile USR

De la USR, cuvântul a fost luat de Adrian Wiener și de Emanuel Ungureanu. Wiener l-a acuzat pe Rafila că nu a pus umărul la campania de vaccinare anti-COVID, dar și pentru că a aruncat vina pe USR în cazul acihiziționării de vaccinuri. 

Emanuel Ungureanu a venit cu o serie de acuzații la adresa lui Rafila, spunând că i-a depășit pe alți miniștri în ticăloșie. „E cel mai nenorocit ministru din istoria acestei țări. A reușit să distrugă inclusiv munca unui oncolog, colegul lui”, a precizat Ungureanu. Deputatul USR a vorbit și de declarația de avere a lui Rafila. Alesul a cerut ca ministrul să menționeze și copiii pe care îi are în declarația de avere, în condițiile în care ar fi avut declarații despre aceștia. Aluzia lui Ungureanu e referitoare la un alt scandal în care e implicat Alexandru Rafila. 

Deputatul Adrian Axinia (AUR) a subliniat faptul că multe persoane și-au pus speranța în Rafila, dar i-a dezamăgit. „Ați capotat jalnic (...) Românii văd că singurul dumneavoastră scop e să dați bine în fața șefilor de partid”, a afirmat Axinia.

Corneliu Buicu de la PSD, unul din specialiștii pe sănătate ai social-democraților, a precizat că moțiunea „penibilă” și formațiunea sa nu va vota un asemenea demers. Din partea PNL, cuvântul a fost luat de Vetuța Stănescu, deputată care conducere și filiala PNL Hunedoara. Stănescu i-a luat apărarea lui Rafila

Florin Roman i-a acuzat pe cei de la USR că știu să facă doar „circ” și că dacă ar fi vrut, ar fi putut veni cu critici mult mai bine argumentate, cum ar fi cazul spitalelor regionale. Mai mult, vicepreședintele PNL a subliniat că celor de la USR „le plac drogurile” și poate „cu ajutorul lui Dumnezeu” nu mai ajung în Parlament în următorul mandat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite