Quintus, replică pentru Tăriceanu: Dacă un liberal adevărat mi-ar cere demisia, aş sta să mă gândesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Ionescu Quintus. FOTO Arhivă Adevărul
Mircea Ionescu Quintus. FOTO Arhivă Adevărul

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, i-a răspuns, duminică, printr-un mesaj video, liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care îi ceruse demisia, în cazul în care Marian Munteanu rămâne candidatul PNL la Primăria Generală. Liderul liberal a subliniat că, dacă un liberal adevărat i-ar cere demisia, atunci ar sta să se gândească.

„Am citit şi eu în ziare că distinsul meu fost coleg şi fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal mi-a cerut demisia de onoare. Dacă un om de onoare şi un liberal adevărat mi-ar cere o asemenea demisie, m-aş gândi să reflectez. Până atunci, însă, îmi văd de îndatoririle mele pe care mi le îndeplinesc de peste 70 de ani în Partidul Naţional Liberal”, a spus Mircea Ionescu Quintus, în mesajul video transmis pe pagina de Facebook.

Preşedintele de onoare al PNL a arătat că nu a subliniat că nu a părăsit  Partidul Naţional Liberal „nici când am fost ameninţat cu moartea, nici când am fost închis şi nici când a fost surghiunit”, pentru că a crezut în acest partid. „Când un liberal adevărat mi-ar cere demisia, aş sta să mă gândesc. Până atunci, să ne vedem de treabă în partidul nostru şi fiecare să se aşeze acolo unde crede că îi este rostul şi interesul”, a mai spus Mircea Ionescu Quintus. 

Fostul lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut, vineri, lui Mircea Ionescu Quintus, să se opună candidaturii lui Marian Munteanu, din partea PNL, la Primăria Generală a Capitalei, sau să-şi dea demisia din partid. „Cred că singura posibilitate pentru a contracara această imbecilitate a conducerii PNL-ului de astăzi de a desemna un astfel de candidat este ca preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, să opună veto-ul său moral şi politic acestei decizii. Cealaltă variantă este să-şi dea demisia de onoare din calitatea de preşedinte al PNL, dacă consideră că rămâne fidel idealurilor sale din tinereţe”, a mai spus Tăriceanu, care a cerut celor aproximativ 600 de participanţi la lansarea candidaţilor ALDE din Prahova să ţină ”o clipă de reculegere” în memoria liberalilor care au căzut victime ale legionarilor din România.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri