PSD vrea modificarea Constituţiei. Grindeanu: O discuţie serioasă poate fi făcută între parteneri serioşi de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, declarat că formaţiunea sa ar vrea să înceapă discuţiile cu PNL despre modificarea Constituţiei, în condiţiile în care social-democraţii şi liberalii vor bate palma pentru a guverna.

Întrebat dacă PSD vrea o clarificare a formei de guvernământ, astfel încât să avem o republică parlamentară, Sorin Grindeanu a precizat: „Noi avem o echipă de lucru coordonată de domnul senator Robert Cazanciuc de undeva din februarie, anul acesta. Noi credem că acea Constituţie, care a fost modificată înainte de a deveni membri cu drepturi depline în UE, limitele sale de 30 de ani s-ar putea să nu mai corespundă necesităţilor şi realităţii din România. Sunt specialişti, nu oameni politici, cu care au lucrat în următoarea perioadă. Este normal să abordăm şi această componentă”.  

Sorin Grindeanu a menţionat necesitatea introducerii regiunilor, ca unitate administrativ-teritorială. „În urmă cu 7-8 ani se vorbea despre regionalizare. Nu avem în Constituţie această formă de administraţia locală. Judeţele sunt prea mici pentru regiuni”, a completat prim-vicepreşedintele PNL.  

„Această formă de administraţie locală poate fi o temă. Nu spun că este bună, dar poate fi o temă. Credem că, în acest moment, o discuţie serioasă despre Constituţia de 30 de ani poate fi făcută între parteneri serioşi de guvernare”, a conchis Grindeanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite