PSD, după acuzațiile ANI la adresa lui Nicușor Dan: USR le arată românilor că a propus numai penali în funcții publice

0
Publicat:

Social democrații susțin, într-un comunicat de presă, că Nicușor Dan „nu mai are vreo legitimitate de a-i reprezenta pe bucureșteni fiindcă a devenit, oficial, un penal”. Poziția PSD vine după ce primarul Capitalei a fost acuzat de ANI de incompatibilitate, conflict de interese și abuz în serviciu.

FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

„Primarul General Nicușor Dan adaugă incompetenței și delăsării sale, deja probate, din nefericire pentru locuitorii Bucureștiului, și incompatibilitatea și conflictul de interese, constatate oficial de Agenția Națională de Integritate. În orice stat european, în fața gravității unor asemenea acuzații, ar fi existat deja până acum un gest firesc: demisia. Venit la Primăria Capitalei pe valul campaniei „Fără penali în funcții publice”, Nicușor Dan nu mai are vreo legitimitate de a-i reprezenta pe bucureșteni fiindcă a devenit, oficial, un penal. Acesta este apogeul unui mandat de primar în care locuitorii Capitalei au fost mințiți, condamnați la frig sau au devenit victimele câinilor vagabonzi”, se arată într-un comunicat al PSD.

Potrivit PSD, sesizarea ANI către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție    îl plasează pe Nicușor Dan „în galeria altor „ilustre” nume,  precum Clotilde Armand - primarul Sectorului 1, Allen Coliban - primarul Brașovului, Dominc Fritz - primarul Timișoarei, Lucian Viziteu – primarul Băcăului sau Dan Barna - fostul președinte al USR. Toți au propăvăduit onestitatea și rolul lor providențial în reformarea clasei politice dar, în fapt, dovedesc contrariul, prin comportament abuziv și încălcarea legii”.

PSD consideră că este absolut deplorabil și modul în care președintele USR, Cătălin Drulă, se descalifică acuzând ANI că lucrează la „ordin politic” și că este „o mizerie”  sesizarea pe care a făcut-o la adresa Primarului General al Capitalei. În fapt, domnul Drulă probează dimensiunea demagogiei sale. ANI era bună când lua în vizor adversarii politici ai USR, acum a devenit, brusc, instrument politic! Când era în opoziție, orice asemenea tip de reacție era considerat rapid un „atac la statul de drept”. Exact asta face azi liderul USR pentru a-și apăra colegii penali”, se arată în comunicatul PSD.

Acuzațiile ANI

Primarul Nicușor Dan este acuzat de abuz în serviciu și folosirea funcțieipentru favorizarea unor persoane. Agenția Națională pentru Integritate (ANI) a sesizat Parchetul acuzând că edilul Capitalei este în conflict de interese de natură administrative și stare de incompatibilitate.

Instituția a arătat că o amendă contravențională aplicată de către o instituție publică „persoanei fizice” Nicușor Dan a fost achitată de către Primăria Municipiului București, iar demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru primar, atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnătura olografă a acestuia, distinct pentru ambele calități.

De asemenea, ANI a mai transmis că primarul Capitalei, „prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al ALPAB, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de ‪3.000.000 Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite