Nicușor Dan, după ce ANI a sesizat Parchetul: Voi contesta raportul în instanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei a anunțat că va contesta în instanță raportul ANI, susținând că agenția are o interpretare eronată a legii pentru faptele care îi sunt imputate.

Primarul Capitalei susține că ANI are o interpretare eronată a legii FOTO Facebook
Primarul Capitalei susține că ANI are o interpretare eronată a legii FOTO Facebook

Primarul Nicușor Dan a făcut mai multe precizări privind acuzațiile de conflict de interese și abuz în serviciu, lansate de ANI:

 „Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii”, a susținut Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a explicat că nu a ocupat funcția de director al instituției din subordinea Primăriei Capitelei, primarul având atribuții legale, de conducere a acestora în situațiavacantării funcției de conducere din vârful instituției.

„Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit”, a mai arătat Nicușor Dan. 

De asemenea, potrivit primarului Capitalei, „sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță”.

„Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul”, a mai spus Nicușor.  

Nicușor Dan, acuzat de conflict de interese și abuz  în serviciu 

Primarul Nicușor Dan este acuzat de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Agenția Națională pentru Integritate (ANI) a sesizat Parchetul acuzând că edilul Capitalei este în conflict de interese de natură administrative și stare de incompatibilitate.

Instituția a arătat că o amendă contravențională aplicată de către o instituție publică „persoanei fizice” Nicușor Dan a fost achitată de către Primăria Municipiului București, iar demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru primar, atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnătura olografă a acestuia, distinct pentru ambele calități.

De asemenea, ANI a mai transmis că primarul Capitalei, „prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al ALPAB, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de ‪3.000.000 Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite