PSD cere Guvernului să spună cât a cheltuit pe vaccinurile anti-COVID-19: Afirmaţia că astfel de informaţii ar fi „confidenţiale” este inacceptabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democraţii solicită Guvernului să publice mai multe date cu privire la numărul şi costurile dozelor de vaccin anti-COVID-19, după ce ministrul Sănătăţii a afirmat că aceste informaţii ar fi „confidenţiale”.

„Partidul Social Democrat solicită Guvernului să prezinte cetăţenilor care sunt sumele cheltuite pentru achiziţia dozelor de vaccin anti-COVID-19. Afirmaţia ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, că astfel de informaţii ar fi „confidenţiale” este inacceptabilă, având în vedere că este vorba de bani publici, colectaţi din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni şi că destinaţia acestor fonduri este de interes public”, au transmis social-democraţii, conform unui comunicat de presă.

PSD solicită Guvernului să prezinte public numărul de „doze din fiecare tip de vaccin anti-COVID-19 au fost contractate de Guvern şi la ce preţ total, numărul de doze care „au fost deja achiziţionate până în prezent de Guvern şi cât au costat în total”. Potrivit sursei citate, social-democraşii cer Guvernului să publice şi numărul de doze care „au fost administrate efectiv în România”, numărul dozelor de vaccin care „au fost irosite ca urmare a utilizării necorespunzătoare sau a expirării termenului de garanţie”, numărul dozeloor care „au fost revândute către alte state”, preţul total obţinut pe dozele revândute şi numărul de doze donate altor state.

Social-democraţii mai avertizează că „în cazul în care Guvernul va refuza să răspundă, în mod transparent, la întrebările de mai sus, PSD va folosi toate căile parlamentare şi juridice pentru a aduce adevărul în faţa cetăţenilor”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite