PSD cere Guvernului să intervină pentru a reduce preţurile la carburanţi: „Ministerul Energiei să prezinte urgent propunerea de legiferare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Partidul Social-Democrat îi cere ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte „urgent” în coaliţie o serie de măsuri pentru combaterea creşterii preţurilor la carburanţi.

„PSD salută acordul partidelor din Coaliţie cu privire la necesitatea unei intervenţii hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creşterii preţurilor la carburanţi. În acest sens, PSD solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliţie propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluţie identificată în acest sens”, a transmis formaţiunea, marţi, printr-un comunicat. 

PSD a subliniat că „orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privinţă afectează grav atât economia naţională, cât şi puterea de cumpărare a cetăţenilor”. „Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluţie de legiferare, preţurile la carburanţi s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Aşadar, nu mai e timp de analize şi dezbateri! E nevoie de acţiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creşteri de preţuri.

Din perspectiva PSD, stabilirea unui preţ maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanţul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgenţă în cadrul Coaliţiei de guvernare”, au completat social-democraţii. 

De asemenea, într-o intervenţie la RFI, senatorul PSD Daniel Zamfir a lăsat să se înţeleagă că există tensiuni în coaliţie din cauza felului în care Ministerul Energiei gestionează criza preţurilor la carburanţi. „Există o nemulţumire, în primul rând din cauza inacţiunii celor de la PNL şi ultima ieşire a preşedintelui Marcel Ciolacu a fost în legătură cu măsurile care sunt aşteptate la Ministerul Energiei. Acolo lucrurile trenează nepermis de mult cu privire la luarea unor măsuri pentru stabilizarea preţurilor carburanţilor. Ăsta este un motiv de supărare, ultimul motiv de supărare pe care îl avem la adresa partenerilor de coaliţie şi în primul rând la adresa ministrului Virgil Popescu, care chiar din nu ştiu ce motiv întârzie să ia măsuri cu privire la evoluţia preţurilor carburanţilor (...). Noi am propus plafonarea preţului la benzină şi motorină (...)”, a precizat social-democratul, potrivit sursei citate. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite