PSD a cerut rectificarea votului privind moţiunea împotriva lui Ghinea. Solicitarea a fost trimisă comisiei juridice pentru soluţionare - DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea FOTO Cristian Ghinea / Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Ghinea FOTO Cristian Ghinea / Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a solicitat Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să ia act de încălcarea Regulamentului şi să dispună rectificarea votului exprimat în plen asupra moţiunii simple împotriva ministrului Cristian Ghinea. Conducerea Camerei a transmis solicitarea către comisia juridică spre analiză şi soluţionare.

Cererea completă a lui Alfred Simonis poate fi accesată AICI

„Vă rugăm să luaţi act de grava încălcare a Regulamentului Camerei Deputaţilor şi să dispuneţi rectificarea rezultatului votului exprimat în data de 15 iunie 2021, în cadrul şedinţei de vot final, asupra moţiunii simple iniţiate de deputaţii grupului PSD - «Cristian Ghinea, de la zero la abis». Potrivit Regulamentului, există o singură opţiune de exprimare a votului asupra moţiunii simple, şi anume votul cu cartela. Astfel, la moţiunea simplă s-au exprimat 139 de voturi pentru, 126 contra, pe cartelă, ce corespund deputaţilor aflaţi în sală. Se constată că un număr de 50 de voturi exprimate online, prin intermediul tabletelor, a fost cuantificat şi prezentat în rezultatul final, contrar prevederilor Regulamentului, care stipulează că doar actele normative, în timpul pandemiei, se votează prin sistemul de votare hibrid, moţiunea simplă nefiind act normativ, urmând a fi votată prin intermediul cartelelor de vot”, arată cererea lui Alfred Simonis.

Astfel, acesta cere Biroului permanent să dispună rectificarea rezultatul votului exprimat asupra moţiunii simple şi să informeze plenul de rezultatul corect, pentru a se lua act că „moţiunea simplă a fost adoptată, urmând a se proceda la informarea Guvernului şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite