Protest LGBT în fața sediului PSD pentru legalizarea parteneriatului civil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia MozaiQ a organizat un protest în fața sediului PSD, în contextul în care şeful Executivului, Marcel Ciolacu, susține că ţara noastră nu este pregătită pentru legalizarea parteneriatului civil. România trebuie să prezinte, până pe 25 martie, propunerile de măsuri în urma deciziei CEDO referitoare la recunoaşterea şi protecţia legală a cuplurillor formate din persoane de acelaşi sex.

FOTO Captură / Facebook Mozaiq
FOTO Captură / Facebook Mozaiq

Mai mulți protestatari au participat la un eveniment organizat în fața sediului PSD de către asociația Mozaiq, afișând steagul comunităţii LGBT+ şi un banner pe care scrie mesajul „Iubim la fel”.

Am venit astăzi la PSD ca să îi transmitem un mesaj domnului Ciolacu că România este pregătită. Am adus aici «Indexul egalităţii» cu cele 52 de puncte pe care noi le cerem de la clasa politică. Sunt chestiuni ce ţin de familie, de recunoaşterea egalităţii de gen, de acces la servicii publice, sănătate, educaţie şi toate acestea sunt agenda comunităţii LGBT+, mai ales în acest an atât de complicat. Pe lângă acest Index pe care i-l dăm domnului Ciolacu, am venit să îi dăm şi o cană. Avem o cană pe care noi am făcut-o care, într-o parte spune «Legea gravitaţiei înainte!» şi «Legea gravitaţiei, după legalizarea parteneriatelor civile!». Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu se schimbă absolut nimic, nici legile fizicii, nici situaţia românilor, după legalizarea parteneriatelor civile, un deziderat care ar trebui să îl pună pe domnului Ciolacu alături de partenerii lui de la socialiştii europeni”, a declarat Vlad Viski director executiv MozaiQ. 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat anterior, întrebat despre faptul că România trebuie să prezinte, până pe 25 martie, propunerile de măsuri în urma deciziei CEDO referitoare la recunoaşterea şi protecţia legală a cuplurillor formate din persoane de acelaşi sex, că societatea românească nu este pregătită pentru acest lucru.

„Nu sunt un om obtuz. Eu nu am nicio reţinere. Am prieteni care au relaţii cu un alt bărbat. Nu am nicio problemă. Dar eu vorbesc acum din punct de vedere de prim-ministru”, a punctat premierul

Un alt protest al comunității a fost organizat vineri, în fața sediului AUR, în contextul lansării unei noi inițiative pentru revizuirea Constituției în sensul definirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Inițiativa a fost lansată de către Coaliția pentru Constituție, fiind susținută de mai mulți reprezentanți AUR. 

Asociaţia MozaiQ a lansat, pe 26 ianuarie, „Indexul Egalităţii” - Revendicările Politice ale Comunităţii LGBT+ din România, într-o listă de 52 de puncte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite