Procurorul general: 2024 se anunță a fi un an dificil. Nu vor lipsi atacurile la adresa Ministerului Public

0
Publicat:

Procurorul general Alex Florenţa a declarat, luni, în cadrul evenimentului pentru prezentarea bilanțului DNA, că anul 2024 va fi unul dificil, din care nu vor lipsi atacurile la adresa Ministerului Public, amintindu-le anchetatorilor că sunt datori legii și societății și nu „jocurilor politice”

 Florența, la prezentarea bilanțului DNA 2023: Evitați orice aparenţă de partizanat  FOTO Arhivă
Florența, la prezentarea bilanțului DNA 2023: Evitați orice aparenţă de partizanat FOTO Arhivă

"Trebuie să ne reamintim că Direcția Națională Anticorupție este mai mult decât o instituție; este o stare de spirit. Este un angajament față de cele mai înalte standarde de profesionalism, integritate și conduită etică. În calitate de procurori, trebuie să întruchipați acest spirit în tot ceea ce faceți, atât în interiorul, cât și în afara biroului dvs sau a sălii de judecată. 

Și mai ales,  nu trebuie să pierdeţi niciodată din vedere faptul că DNA nu trebuie să fie despre un procuror sau altul, despre opinii sau trăiri personale, ci despre principiile durabile care au i-au guvernat întotdeauna activitatea. În calitate de procurori, ni se încredinţează o putere şi responsabilitate imensă şi, tocmai de aceea, trebuie să le exercităm şi să exersăm cu echilibru şi simţ al datoriei. Suportul nostru nu este faţă de nicio persoană sau agendă politică, ci faţă de căutarea adevărului şi dreptăţii, indiferent unde ar putea sau către cine ar putea duce această căutare", a spus procurorul general Alex Florenţa, cu ocazia prezentării raportului de activitate al DNA pe anul 2023.   

Florența: Să vă ridicaţi deasupra mizelor care nu vă aparţin

Procurorul general a menționat că anul 2024 se anunță a fi unul dificil, cu multe provocări și din care nu vor lipsi „atacurile la adresa Ministerului Public”, îndemnându-i pe procurori să rămână vigilenți, amintind că datoria acestora „este în primul rând față de lege și societate, și nu față de jocurile politice sau agendele personale ale unora sau altora

Florența le-a mai cerut anchetatorilor DNA să evite "orice aparenţă de partizanat" şi să nu se lase influenţaţi de mize care nu le aparţin.

"Este esenţial să continuăm să ne facem treaba cu profesionalism şi integritate, evitând orice aparenţă de partizanat sau părtinire. Împreună, în calitate de procurori ai DNA, vă încurajez să vă ridicaţi deasupra mizelor care nu vă aparţin, să nu vă lăsaţi influenţaţi de ele şi să rămâneţi neclintiţi în dăruirea dumneavoastră faţă de principiile imparţialităţii, profesionalismului şi statului de drept. Munca dumneavoastră este prea importantă şi misiunea este prea vitală pentru a risca să fie compromisă de capricii şi jocuri de moment. Închei amintind un proverb englez care spune că 'un lanţ este atât de puternic cât de puternică este cea mai slabă verigă a sa'.

De aceea, fiind convins că, undeva în cursul acestui an şi poate nu numai, vor fi mulţi cei care vor încerca să ne dezbine, înţelegând că prin aceasta ne pot slăbi, ne pot demotiva şi ne pot anihila eforturile de tragere la răspundere penală a celor care trebuie să plătească pentru faptele lor, este imperativ să fim împreună, să rămânem aproape şi să ne manifestăm ca o singură unitate coerentă de acţiune, uniţi în angajamentul nostru faţă de principiile care ne guvernează activitatea", a conchis procurorul general Alex Florenţa.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite