Procurorii români, instruiți de FBI pentru investigațiile financiare complexe. Christopher Wray, întâlnire cu șefii de parchete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Alex Florența, s-a întâlnit, marți, cu directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), Christopher Wray. La întâlnire ar fi participat și șefii DNA și DIICOT.

Procurorul general al PÎCCJ și directorul Biroului Federal de Investigații (FBI) Foto: PÎCCJ
Procurorul general al PÎCCJ și directorul Biroului Federal de Investigații (FBI) Foto: PÎCCJ

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ, procurorul general Alex Florența, a avut în cursul zilei de marți, 20 februarie, o întâlnire de lucru, la sediul instituției, cu Christopher Wray, directorul Biroului Federal de Investigații (FBI).

Conform sursei citate, discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe „colaborarea excelentă dintre Ministerul Public si FBI, precum și pe întărirea cooperării dintre cele două instituții, cu un accent sporit în domeniile prioritare pentru partea română”.

Potrivit Știrile PRO TV., la această întâlnire au participat și șefii principalelor direcții -DIICOT și DNA. Astfel, în cazul Direcției Naționale Anticorupție, șeful DNA, Marius Voineag, ar fi ajuns la o înțelegere cu șeful FBI prin care să existe o cooperare în materia schimbului de informații, prezența agenților FBI din întreaga lume putând să ajute la rezolvarea unor dosare de mare corupție instrumentate de DNA, relatează sursa citată. 

Procurorul general al PÎCCJ și directorul din cadrul FBI au stabilit sporirea colaborării celor două autorități în combaterea infracțiunilor cibernetice, anchetatorii români urmând să fie instruiți de agenți FBI.

"În concret, s-a stabilit intensificarea colaborării în combaterea infracţiunilor de spălare de bani şi cybercrime, precum şi a desfăşurării investigaţiilor financiare complexe, sens în care s-a convenit asupra asigurării de către FBI a unor sesiuni de training pentru procurorii români în ceea ce priveşte investigarea infracţiunilor menţionate", notează PÎCCJ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite