Prima sancţiune după vizita în Taiwan: Conducerea PSD Ilfov a decis sancţionarea cu avertisment a deputatului Ninel Peia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Permanent Judeţean al PSD Ilfov a decis luni sancţionarea cu avertisment a deputatului Ninel Peia, care, alături de alţi trei parlamentari români, a efectuat recent o vizită în Taiwan fără să informeze conducerea PSD Ilfov, conducerea centrală a PSD sau conducerea Camerei Deputaţilor

Conducerea PSD Ilfov a decis sancţionarea vicepreşedintelui PSD Ilfov Ninel Peia în baza Art. 30-31 din Statut.

„Biroul Permanent Judeţean a hotărât sancţionarea lui Ninel Peia, membru al Biroului, cu avertisment, pentru următoarele motive: în deplasarea efectuată în Taiwan nu a acţionat corect pentru realizarea obiectivelor şi a programului politic al partidului (lit. c.); a exprimat public în numele partidului păreri care contravin politicii şi strategiei partidului (guvernului) (lit.f); nu a luat aprobarea grupului parlamentar din Camera Deputaţilor pentru cele exprimate în deplasarea făcută (art 236)“, se arată într-un comunicat de presă. 

Deputatul Ninel Peia a declarat că deplasarea s-a făcut la invitaţia Reprezentanţei economice a Taiwan-ului, transportul şi cazarea fiind achitate de către gazde, iar restul cheltuielilor fiind suportate de către parlamentarii români.

Deputtaul regretă că nu a informat pe nimeni despre vizita în Taiwan.

„Deputatul PSD a susţinut că şi-a propus să fie o vizită care să fie percepută ca având un caracter strict economic. Ninel Peia a afirmat, în faţa colegilor din conducerea PSD Ilfov, că regretă faptul că nu a informat organizaţia şi pe preşedintele acesteia, senatorul Gabriela Firea, conducerea PSD la nivel central, şi conducerea Camerei Deputaţilor, despre intenţia sa de a face parte din grupul parlamentarilor care au vizitat Taiwan. Peia susţine că s-a gândit exclusiv la oportunităţile economice care ar putea fi obţinute în urma întâlnirilor cu oameni de afaceri taiwanezi, în perspectiva implementării unor investiţii în judeţul Ilfov“, se mai arată în comunicat.

Discuţii cu Canacheu

De asemenea, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că va avea o discuţie cu deputatul PDL Costică Canacheu pe tema deplasării acestuia în Taiwan, Blaga arătând că deputatul democrat-liberal "a procedat copilăreşte" şi trebuia să fie "mult mai atent la ceea ce face".

"O să am o discuţie cu domnia sa. Cred că a procedat copilăreşte. PDL întotdeauna şi România susţin o singură Chină. Deci, din acest punct de vedere, cred că trebuia să fie mult mai atent la ceea ce face", a precizat Blaga.

Vasile Blaga a precizat că nu a avut nicio consultare între el şi Canacheu înainte de această deplasare în Taiwan.

Blaga a evitat să precizeze dacă deputatul PDL ar putea fi sancţionat în urma acestei deplasări.

Independentul Remus Cernea, social-democraţii Ninel Peia şi Ovidiu Iane, împreună cu Costică Canacheu (PDL), au fost într-o delegaţie în Taiwan, stat nerecunoscut însă de România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite