Elena Băsescu nu a bătut, încă, palma cu Blaga pentru europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva adevărul
FOTO Arhiva adevărul

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, înaintea şedinţei Biroului Politic, că la partid nu s-a primit vreo cerere din partea Elenei Băsescu de a candida pentru un nou mandat la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Blaga a fost întrebat dacă a avut vreo discuţie cu Elena Băsescu şi dacă aceasta şi-a manifestat intenţia de a candida la europarlamentare din partea PDL.

"Nu. Nu avem o astfel de cerere din partea domniei sale. De altfel, noi la Baia Mare o să stabilim forma finală a criteriilor după care vom finaliza lista pentru alegerile europarlamentare", a răspuns Blaga.

El a precizat că aceste criterii au fost trimise în urmă cu două luni în teritoriu şi a precizat că la Colegiul Director de sâmbătă, de la Baia Mare, se va discuta atât despre aceste criterii, cât şi despre guvernul alternativă al PDL şi procedura de desemnare a candidatului partidului la Preşedinţie.

Democrat-liberalii şi-au stabilit lista cu candidaţi eligibili pentru alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor, chiar dacă Vasile Blaga a anunţat, precaut, că decizia finală va fi luată abia în toamnă.

„Avem, deocamdată, înregistrate cereri la organizaţii. Ele vor fi analizate pe parcursul toamnei şi, ţinând cont şi de implicarea fiecăruia în activitatea partidului, vom stabili forma finală a listelor“, a declarat liderul PDL. 

Marea surpriză a democrat-liberalilor este candidatura Monicăi Macovei. Deşi a fost în conflict deschis cu Vasile Blaga şi a susţinut-o pe Elena Udrea pentru şefia partidului, Macovei a bătut palma cu „Buldogul“ şi va primi al treilea loc pe listele PDL pentru europarlamentare, poziţie ce îi asigură un nou mandat la Bruxelles.

STOLOJAN, CAP DE LISTĂ

Conform unor surse din conducerea PDL, democrat-liberalii vizează un procent de aproximativ 18% la alegerile din primăvara lui 2014, scor ce le-ar asigura şase mandate eligibile de eurodeputaţi. Primul pe listă rămâne actualul lider al europarlamentarilor PDL, Teodor Stolojan, care a anunţat, deschis, că este interesat de un nou mandat. 

Marele perdant al luptei pentru Bruxelles rămâne Cristian Preda, care a fost exclus pentru şase luni din partid şi nu va mai prinde un loc eligibil pe listele democrat-liberalilor, deşi a arătat în mai multe rânduri că îşi doreşte să-şi continue cariera politică europeană. Mai mult, Preda şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Bruxelles în aceeaşi zi cu Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite