Preşedintele Iohannis a semnat decretele pentru numirea consilierilor prezidenţiali. Cine a rămas pe listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de numire a consilierilor prezidenţiali, anunţă Preşedinţia, într-un comunicat.

Potrivit comunicatului publicat de Administraţia Prezidenţială, pe listă figurează Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Tatiana Niculescu-Bran şi George Scutaru.

Redăm comunicatul integral publicat de Preşedinţie:

Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a semnat luni, 22 decembrie a.c., următoarele decrete:

• Decret pentru numirea domnului Sorin-Dan Mihalache în funcţia de consilier prezidenţial;
• Decret pentru numirea domnului Dan-Andrei Muraru în funcţia de consilier prezidenţial;
• Decret pentru numirea domnului Cosmin-Ştefan Marinescu în funcţia de consilier prezidenţial;
• Decret pentru numirea doamnei Tatiana Niculescu Bran în funcţia de consilier prezidenţial;
• Decret pentru numirea domnului Adrian-George Scutaru în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională.

Mihalache a intrat în atenţia opiniei publice când s-a pronunţat public pentru desfiinţarea ANI, dar a fost un om foarte apropiat de preşedintele ales pe timpul campaniei electorale.

Istoricul Andrei Muraru, fost director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria exilului Românesc (ICCMER) este omul care s-a ocupat de strategia de campanie a lui Iohannis, din poziţia de consilier personal.

Cosmin Marinescu va fi cel care va prelua atribuţiile economice de la Bogdan Drăgoi, omul care s-a ocupat de problemele economice în Administraţia Băsescu. Mai puţin cunoscut în spaţiul public, Cosmin Marinescu este cel care a construit programul economic al candidatului Crin Antonescu, în 2009.

Tatiana Niculescu Bran va fi purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis.

George Scutaru a fost jurnalist al agenţiei Mediafax din 1993 până în 1998, când a devenit consilier al preşedintelui ApR, Teodor Meleşcanu, formaţiune politică la care şi-a depus şi adeziunea. În 2001 Scutaru devine membru al PNL, în urma fuziunii cu ApR, şi obţine în 2002 funcţia de preşedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău. Din 2010 şi până anul acesta a condus organizaţia judeţeană a PNL Buzău.

Citeşte şi:

FOTO Pe cine ia Iohannis cu el la Cotroceni. Lista consilierilor prezidenţiali

Noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, îşi va numi luni în funcţie toţi consilierii prezidenţiali, dintre care fac parte foşti colegi de partid, dar şi oameni din mediul universitar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite