Premierul Dăncilă anunţă oficial că renunţă la SPP: „Nu am nimic cu ofiţerii SPP şi nici cu instituţia, dar e decizia mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în şedinţa de Guvern de mmiercuri, faptul că renunţa la serviciile oferite de SPP, decizie luată şi de miniştrii din echipa sa.

UPDATE Procurorii Parchetului General vor face verificări în legătură cu acuzaţiile aduse de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu, potrivit Digi24.ro. Ministerul Public a dezminţit însă că ar exista o anchetă în curs. ”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la existenţa pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a unui dosar penal constituit ca urmare a declaraţiilor făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ministerul Public dezminte existenţa unei anchete în curs privind afirmaţiile făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor la adresa directorului Serviciului de Protecţie şi Pază”, se arată în mesajul acestei instituţii de pe Facebook.

„Am transmis SPP încă de luni seara că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune şi am comunicat deja acest lucru. Nu am nici o problemă cu ofiţerii SPP, a căror muncă o respect, şi nici cu instituţia, dar aceasta este decizia mea. Nu sunt singurul demnitar care a optat în acest sens“, a afirmat Viorica Dăncilă. 

„Am vorbit în ultimul an de implicarea SPP-ului şi a domnului Pahonţu în chestiuni de politică. Demnitari care sunt monitorizaţi, o bază de date care se strânge la acest domn. Decizia este firească. În momentul în care acest SPP, în loc să asigure siguranţa demnitarilor, se ocupă de monitorizarea şi spionarea demnitarilor şi trimite informaţii unui singur om care face analiză pe ele, nu e în regulă”, a spus Codrin Ştefănescu, la Antena 3, arătând unul din motivele deciziei luate de cei din echipa Dăncilă.. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea,  a afirmat, luni, că instituţional, orice premier trebuie să aibă contacte cu SRI, cu SIE şi cu SPP, însă şeful SPP, Lucian Pahonţu, a fost implicat mai mult decât era cazul în Guvern. „L-am văzut pe Mihai Tudose cum a evoluat după ce nu a mai fost prim ministru, chiar i-am mulţumit azi, a devenit acelaşi coleg deschis şi glumeţ. Poate tensiunea de acolo, poate influenţele. N-avem de unde să ştim acum, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom află. Mai mulţi colegi mi-au spus că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât era cazul. Domnului Paul Stănescu i s-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi dumnealui poate să fie şeful partidului. Poate că i s-a spus şi lui Grindeanu, lui Tudose, nu ştiu”, a declarat liderul PSD, luni seară, într-un interviu la Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite