Premierul Cîţu, despre posibilitatea declanşării alegerilor anticipate: Decizia nu este la PSD, la Ciolacu sau la alţii. Este la preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Mediafax
Florin Cîţu FOTO Mediafax

Premierul Florin Cîţu a declarat că decizia de declanşare a alegrilor anticipate nu depinde de PSD sau „alţii”, în contextul în care social-democraţii au reiterat că soluţia pentru România sunt alegerile anticipate, iar în cazul în care Guvernul Cîţu va fi demis prin moţiune de cenzură, PSD va merge la consultări cu propunerea de declanşare a acestora.

„Alegeri anticipate se organizează când preşedintele dizolvă Parlamentul României, poate dizolva, deci decizia nu este nici la PSD, la Ciolacu sau la alţii, este la preşedinte. Haideţi să citim mai atenţi Constituţia României”, a declarat premierul. 

El a completat că „astăzi în Parlamentul României avem trei partide care vor să arunce ţara în aer, fac ceea ce fac în fiecare zi, iau decizii pentru români, România are nevoie de investiţii”, după ce a fost întrebat ce va face în privinţa negopcierilor pentru susţinerea Guvernului, având în vedere că Guvernul este ameninţat de o moţiune de cenzură ce va fi votată marţi. 

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu spune că în cazul în care moţiunea de cenzură a PSD, care urmează să fie votată marţi în Parlament, va trece, preşedintele trebuie să „îşi intre în rol”, iar mandatul PSD la consultările ce ar urmă să aibă loc va fi propunerea de declanşare a alegerilor anticipate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite