Mihai precup a fost numit presedinte al Agenției care coordonează companiile de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Cioacu a numit noul președinte al Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice. Mihai Precup, primul președinte din istoria AMEPIP care a fost ales de SGG, va avea rolul de a monitoriza și evalua performanțele întreprinderilor publice.

Mihai Precup, noul președinte al AMEPIP
Mihai Precup, noul președinte al AMEPIP

Mihai Precup este noul președinte al Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice. Rolul său va fi de a monitoriza și evalua performanțele întreprinderilor publice.

În trecut, acesta a fost Secretar de Stat în Cancelaria Prim-Ministrului Marcel Ciolacu, funcție pe care a ocupat-o după ce a părăsit mandatul de Secretar de Stat la Ministerul Finanțelor Publice. De asemenea, a avut și un post în Consiliul de Administrație al Băncii Europene de Investiții.

Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a fost înființată prin Hotărârea de Guvern 617/2023, ca răspuns la angajamentele României atât în fața OECD cât și în fața Comisiei Europene. Aproape 1.500 de companii de stat care se află, sub o formă sau alta, în subordinea Guvernului sau a Autorităților Publice Locale, vor fi monitorizate în termeni de indicatori de performanță și management de nou înființata agenție.

În iulie, Guvernul a aprobat măsurile privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului.

Conducerea Agenţiei va fi asigurată de către un preşedinte, doi vicepreşedinţi, asimilaţi funcţiei de secretar de stat, respectiv subsecretar de stat. Mandatul acestora va fi de patru ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru o singură dată. Numirea acestora se realizează prin Decizie a Prim-ministrului, la propunerea Secretarului general al Guvernului, în urma unei proceduri transparente de selecţie, prevăzute în hotărâre de Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite