Predoiu: Renunţ la coordonarea guvernului alternativ, dacă nu câştig nominalizarea PDL la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu FOTO Mediafax

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu susţine că intră în cursa internă a PDL pentru alegerea prezidenţiabilului cu gândul la victorie, iar dacă nu va câştigă nominalizarea va renunţa la coordonarea guvernului alternativ.

„E o candidatură pentru care mă lupt, nu e o candidatură oferită de cineva pe tavă. (...) Încep o competiţie cu gândul la victorie", a precizat Predoiu, citat de Mediafax.

Cătălin Predoiu a precizat că în cursa internă a PDL pentru desemnarea candidatului pentru Preşedinţia României s-au mai înscris doi democrat-liberali şi a arătat că, în cazul în care el nu va câştiga această competiţie internă din PDL, va renunţa la sarcina dată de partid de a fi premierul guvernului alternativ al PDL.

„Dacă nu voi câştiga nominalizarea pentru a fi candidatul PDL la prezidenţiale, e normal să preia altcineva sarcina de a coordona guvernul alternativ al PDL“, a mai spus Cătălin Predoiu.

Predoiu a mai spus că îi respectă pe democrat-liberalii care s-au înscris în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, dar a evitat să precizeze numele acestora.

Întrebat când a vorbit ultima oară cu preşedintele Traian Băsescu, Cătălin Predoiu a răspuns: "La Ţebea".

Potrivit calendarului stabilit de Colegiul Director al PDL, cei care doresc să se înscrie în alegerile interne pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale au la dispoziţie săptămâna 7-14 octombrie. Candidaţii trebuie să prezinte apoi colegilor de partid, până în 14 decembrie, un proiect pentru România.

Democrat-liberalul Gheorghe Falcă a confirmat, vineri după-amiază, intrarea în competiţia internă din partid pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României, spunând că are mai multe motive, între care promovarea ideii de unificare a dreptei, dar şi să aducă „un plus de tonus“ partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite