Predoiu: PDL participă la şedinţa Parlamentului pentru şefia TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu FOTO Adevărul
Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu FOTO Adevărul

Liderul PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că parlamentarii PDL vor participa la şedinţa Parlamentului pentru desemnarea directorului interimar al TVR „dacă se va veni cu o propunere şi dacă va avea loc şedinţa“, arătând că democrat-liberalii privesc cu reticenţă orice propunere din partea USL.

„Aşteptăm să vedem dacă există această dezbatere. Privim cu reticenţă orice propunere care vine din partea USL. Nu avem încredere după tot ce s-a întâmplat în ultimele 10 zile, nu plecăm cu prejudecăţi, dar nu mai avem încredere că această putere se va comporta democratic“, a precizat Predoiu, întrebat dacă parlamentarii PDL vor participa la dezbaterea privind directorul interimar TVR.

El a adăugat că parlamentarii PDL vor participa la şedinţă, dar rămâne de văzut dacă aceasta va avea loc.

„Vom participa în sală dacă se va veni cu o propunere şi dacă va avea loc această şedinţă, rămâne de văzut“, a mai spus Predoiu.

El a criticat faptul că Guvernul vine cu o Ordonanţă de Urgenţă privind numirea unui director interimar al TVR, arptând că Parlamentul trebuie să vină cu o soluţie privind conducerea TVR.

„A veni cu o ordonanţă de urgenţă care să impui un personaj care va fi obligat politic, înseamnă să dispreţuieşti normale democratice, interesele generale, că vrei să-ţi pui o slugă politică menită să-ţi granateze opiniile“, a spus Predoiu, adăugând că se forţează Constituţia în acest caz.

Viceliderul deputaţilor PDL Tinel Gheoghe a precizat că democrat-liberalii vor stabili vineri dimineaţa dacă parlamentarii PDL vor participa sau nu la votul privind directorul interimar al TVR.

Stelian Tănase a fost confirmat oficial de către PNL ca propunere pentru şefia intermediară a TVR, a declarat  purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Parlamentarii se vor reuni vineri la ora 12:00 în şedinţă comună pentru a stabili directorul interimar al TVR, la ora 11 fiind convocate Comisiile de Cultură, a anunţat preşedinţele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Materiale pe aceeaşi temă:

Stelian Tănase îl laudă pe Victor Ponta în ziua în care a fost propus la şefia TVR: „Nu e puţin lucru să îţi calci pe inimă“

Stelian Tănase, propus oficial de liberali pentru a prelua şefia televiziunii publice a publicat, pe blogul personal, un text elogios la adresa premierului Victor Ponta.

UPDATE Stelian Tănase, confirmat oficial ca propunere a PNL pentru şefia TVR

Conducerea PNL s-a reunit astăzi pentru a propune un alt candidat pentru şefia interimară a TVR, după ce Rareş Bogdan nu a primit suficiente voturi în plenul Parlamentului. Liberalii l-au ales pe Stelian Tănase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite