Predoiu: Adoptarea Codului fiscal fără măsuri de reformă duce la sărăcie. Ponta pune focul în pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta şi Guvernul încep “să pună focul în pădure”, afirmă prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, care crede adoptarea Codului Fiscal fără măsuri de reformă va conduce la criză economică.

"Exporturile României în primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami şi Caraibe să se laude cu o creştere de 5,9%. Ce uită să ne spună Ponta este că importurile au avut o creştere abruptă la 30,3 miliarde de euro. Deficitul balanţei comerciale a crescut, aşadar, cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut", scrie Predoiu pe Facebook.

El a adăugat că adoptarea Codului Fiscal fără măsurile de reformă şi dublate de cheltuieli neproductive duce la un deznodământ binecunoscut din 2008, şi anume deficite bugetare imense şi sărăcie.

"Se confirmă îngrijorările: creşterea economică începe să se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta şi guvernul lui tocmai încep să pună focul în pădure. În aceste condiţii, adoptarea Codului fiscal fără măsuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectării şi reforma administraţiei), însă dublată de cheltuieli neproductive, duce la un deznodământ binecunoscut, pe care l-am trăit recent, în 2008: deficite bugetare imense şi sărăcie", apreciază Predoiu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite