Ponta şi Cazanciuc susţin că raportul MCV a fost programat „de mult timp“ în ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ponta aşteaptă experţii UE pe justiţie
Premierul Ponta aşteaptă experţii UE pe justiţie

Premierul Victor Ponta şi ministrul Justiţiei susţin că publicarea raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România în luna ianuarie 2014 nu reprezintă o amânare, ci o dată programată de mult timp, având în vedere că experţii tehnici vor veni în ţară la finele lunii noiembrie.

„Raportul pe MCV înţeleg că tot timpul era în ianuarie, nu ? Va fi şi anul ăsta în ianuarie“, i-a spus Ponta ministrului Justiţiei.

Cazanciuc i-a răspuns, în faţa presei invitată la discuţie, că vizita tehnică a experţilor Comisiei Europene era programată de mult timp pentru perioada 24-27 noiembrie, astfel că tehnic nu era posibil ca raportul să fie prezentat decât în luna ianuarie.

„Deci, nu se pune problema unei amânări, ci el aşa era programat de la început. După vizita de la sfârşit de noiembrie, urmează raportul care, evident, tehnic are nevoie de o perioadă pentru a fi redactat“, a susţinut Cazanciuc.

Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România va fi publicat la „începutul anului 2014“, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.
Iniţial, Comisia Europeană anunţase că raportul va fi publicat în decembrie 2013.

Întrebat de sesizarea ActiveWatch şi a Asociaţiei pentru Monitorizarea Justiţiei privind situaţia de la DNA, oficialul european a precizat că următorul raport MCV va aborda şi acest subiect.

ActiveWatch şi Asociaţia pentru Monitorizarea Justiţiei (AMJ) au sesizat Comisia Europeană în legătură cu declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la Lucian Papici, dar şi la alţi magistraţi implicaţi în dosarul "Referendumului", reclamându-le ca „atacuri la adresa independenţei justiţiei“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite