Ponta, sfaturi pentru Simion şi AUR: Galeria strigă, dar nu joacă pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta a explicat într-un interviu pentru Adevărul Live cum au decurs întâlnirile sale cu șeful AUR, George Simion, și ce sfaturi i-a transmis liderului Alianței

FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

„AUR este partidul anti-sistem. Mie îmi place să protestez și să fiu vocal, dar nu-mi ajunge, adică ajungi la vârsta la care vrei să vezi și care este alternativa”, a susținut Victor Ponta într-un interviu pentru Adevărul Live. 

Totodată, fostul premier a sugerat că este nevoie de mai mult. „Ideea domnului Iohannis, care a adus-o de la Sibiu la București, domne liniște, nu mi se pare bună, mi-aș dori să avem o Opoziție. Acum singura Opoziție este AUR, care așa, ca o pâlnie, prinde toate nemulțumirile. (...) Simpla strângere a nemulțumirii într-un loc, eu am mai discutat cu George Simion. I-am spus „ok, ne place că ești contra, dar să știi că eu vreau să văd nu doar că ești contra, vreau să văd, dincolo de faptul că tu protestezi”. Faptul că avem o Opoziție este un lucru bun, în principiu”, a mai completat fostul premier și lider PSD, susținând că un sfat ar fi formarea unei echipe și folosirea specialiștilor pentru anunțarea măsurilor propuse în domenii precum finanțe sau sănătate.

„Anul viitor nu prea avem din ce să alegem”

Victor Ponta a subliniat că liderul AUR trebuie să treacă la un alt stadiu. „Ori așa doar cu strigatul, adică galeria strigă, dar nu joacă pe teren, trebuie să treci de la stadiul de galerie, care strigă, face scandal, la stadiul de manager de echipă, care zice: „am 11 jucători buni, fiecare joacă pe postul lui și iată, echipa mea este mai bună decât a celorlalți”. E greu de crezut că se va întâmpla asta la anul și este păcat, înseamnă că la anul nu prea avem din ce să alegem”, a mai spus Victor Ponta.

Întrebat cu privire la întâlnirile la care a fost surprins cu șeful AUR, fostul premier a explicat:„Numai cu George Simion, nu am vorbit niciodată cu conducerea AUR și de fiecare dată am discutat acest lucru, care nu este un secret. Nu mă văd în secret cu nimeni. De fiecare dată i-am spus „am învățat că Opoziția este una și tu ești foarte bun la Opoziție, dar conducerea unei țări este altceva, adică trebuie să faci pasul următor, trebuie să pregătești niște echipă, să pregătești niște programe realiste, care chiar se pot pune în practică (...) Fă-ți o echipă, fă-ți o strategie, fă-ți o gîndire”, a mai spus fostul premier al României. 

Totodată, fostul premier a mai firmat că AUR este singura opoziție din Parlament, criticând USR-ul, care a dispărut de pe scena politică.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite