Ponta schimbă garnitura PDL de la CNSC: „Preşedintele Consiliului este mare prieten cu Udrea şi Blaga”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta vrea schimbări la CNSC   FOTO Mediafax
Victor Ponta vrea schimbări la CNSC   FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta susţine că va schimba legea de organizare a Consiliului Naţional de Soluţionare (CNSC)a Contestaţiilor pentru că această instituţie blocheză marile proiecte. Premierul susţine că în CNSC ar fi 20 de persoane numite politic pe vremea PDL, iar aceştia ar fi cei care nu dau avizul pentru a continua marile construcţii.

„Cei de la CNSC au un singur rol: cel care pierde se duce la ei şi contestă licitaţia. Dl Bogdan Lehel (preşedintele Consiliului) este mare prieten cu Udrea şi Blaga”, a spus Victor Ponta. În opinia sa, membrii CNSC sunt „un grup de 20 şi ceva de nemuritori, toţi numiţi”, sunt „dumnezeii de la CNSC, de care nu are nimeni voie să se atingă de opt ani de zile”.

Întrebat ce va face în acest sens, Ponta a răspuns că va schimba legea de funcţionare a Consiliului. „O să schimb legea imediat pentru că vreau să deblochez proiecte precum autostrada Comarnic – Braşov”, a arătat Victor Ponta.

„De la 01 ianuarie 2007, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a obţinut statutul de persoană juridică română şi astfel România şi-a respectat încă un angajament asumat în procesul de aderare la structurile europene”, se precizează pe site-ul instituţiei.

Potrivit sursei citate, „Consiliul funcţionează pe baza propriului Regulament de organizare şi funcţionare iar în activitatea sa, Consiliul se supune numai legii, iar şedinţele Consiliului sunt legal constituite în prezenţa majorităţii membrilor acestuia”.

CNSC are 36 de membri, precum şi 64 persoane cu statut de personal tehnico-administrativ, totalizând un număr de 100 de posturi, membrii consiliului sunt funcţionari publici cu statut special, denumiţi consilieri de soluţionare a contestaţiilor în domeniul achiziţiilor publice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite