Ponta: Rămân premier numai dacă USL are majoritatea absolută în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta: Aş vrea să rămân premierşi după 9 decembrie
Victor Ponta: Aş vrea să rămân premierşi după 9 decembrie

Actualul premier, Victor Ponta, a declarat că îşi doreşte o prelungire a mandatului de premier şi după alegerile din 9 decembrie, dar condiţia este ca USL să obţină majoritatea absolută în Parlament. În ultimele zile au apărut voci în lumea politică care dădeau drept sigură plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, după 9 decembrie.

"Eu am spus foarte clar, îmi doresc să rămân prim-ministru şi după 9 decembrie, numai în varianta în care USL are majoritatea absolută în viitorul Parlament şi continui cu un Guvern al USL. În măsura în care - nimeni nu ştie până la urmă, sondajele ne spun un anumit lucru, dar o să vedem pe 9 decembrie seara - USL nu obţine majoritatea, în mod sigur nu voi mai rămâne prim-ministru, dar asta e decizia oamenilor care votează”, a spus Victor Ponta.

Disputa pe tema funcţiei de premier a fost lansată de preşedintele Traian Băsescu. "Voi desemna un premier care să servească interesul naţional. Povestea pe care o vehiculează orice politician, că îl suspendăm pe Băsescu, vă rog să mă crdeţi că nu mă impresionează. Nu sunt un om căruia să îi fie frică de ceva. În orice caz, nu de politicieni", a spus Băsescu.

Tema schimbării premierului a fost alimentată şi de Mihai Răzvan Ungureanu. "Evident nu. Nu participă la anumite zile de naştere. Impresia pe care o am este că actualul premier ştie că nu va mai fi premier după 9 decembrie. Loviturile vin de unde nu te aştepţi. Există condiţii mai mult sau mai puţin vizibile pentru a obţine statutul de candidat", a declarat Ungureanu, întrebat dacă îl vede pe Victor Ponta premier şi după data de 9 decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite