Ponta: „Modificarea Constituţiei, doar în colaborare cu Comisia de la Veneţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Adevărul
Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara la un post TV că specialiştii români care vor lucra la modificarea Constituţiei se vor consulta cu Comisia de la Veneţia


„Pentru modificarea Constituţiei - o idee cu care am văzut că şi domnul Vasile Blaga e de acord şi toată lumea, până la urmă, e de acord - vă asigur că acea comisie care va lucra la modificarea Constituţiei va lucra numai şi numai în colaborare cu Comisia de la Veneţia şi că toate textele pe care le punem sunt avizate de Comisia de la Veneţia“, a afirmat premierul la România TV.

Deşi există posibilitatea ca USL să poată modifica legea fundamentală, în condiţiile în care alianţa obţine o largă majoritate în Parlament, Ponta s-a arătat sceptic în acest sens.

„Nu vom putea. Eu nu cred că luam două treimi din mandate“, a susţinut Victor Ponta.
Potrivit premierului, o majoritate solidă în legislativ „este mult mai sănătoasă“, decât situaţia în care „depinzi de două-trei voturi“.

"În momentul în care ai o marja de 30, 40, 50 de voturi în Parlament, nu poate nimeni să vină cu 5 parlamentari să zică „dacă nu-mi dai mie ce vreau, plec şi cade guvernul“. Asta i s-a întâmplat domnului Boc trei ani de zile. Trebuia să cedeze şi acolo, şi dincolo, să mai ia parlamentari. Asta i s-a întâmplat domnului Ungureanu. O majoritate solidă, ca aceea din Marea Britanie, pe sistem uninominal, îţi dă până la urmă şi o marjă mai clară de discuţie cu proprii tăi parlamentari“, a argumentat Victor Ponta.

Ponta a mai spus că este necesară introducerea unei prevederi în Constituţie, astfel încât, dacă un ales îşi schimbă partidul, să piardă şi mandatul de parlamentar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite