Ponta: Metroul va trece la Municipiu, aşa cum este în toate ţările din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că metroul va trece de la Ministerul de Transporturi în competenţa Primăriei Generale, pe modelul ţărilor europene.

„Metroul va trece la Municipiu, aşa cum este în toate ţările europene“, a afirmat Ponta, prezent, alături de ministrul Transporturilor Ramona Mănescu, la lucrările de le metroul din Drumul Taberei.

Premierul Victor ponta a anunţat că va participa alături de Ramona Mănescu şi la inaugurarea Magistralei 5.

„Îmi pare rău că s-au pierdut doi ani, din 2010 până în 2012 nimeni nu s-a gândit cum să facă aceste lucruri să funcţioneze“, a spus Ponta, adăugând că este convins că, împreună cu ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, va inaugura, la momentul respectiv, primul tren care va trece pe noua linie.

La rândul său, ministrul Transporturilor a arătat că speră ca ritmul lucrărilor să fie menţinut, deoarece traficul din Drumul Taberei este un calvar.

Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, a mai fost într-o inspecţie pe şantierul Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei în urmă cu două săptămâni, unde a declarat că lucrările sunt în grafic până în acest moment.

Proiectul Legii Descentralizării, pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în luna noiembrie, prevede trecerea Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Primăriei Capitalei. Procesul este început încă din septembrie anul trecut, când premierul a aprobat acest transfer. Măsurile vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial a legii.

Măsura era, de altfel, anunţată încă anul trecut, în urma unei şedinţe de Guvern la care a participat şi primarul general al Capitalei Sorin Oprescu. „Metroul, în toate capitalele europene, aparţine de Primărie. Evident, subvenţia se păstrează şi avem prevăzut şi la bugetul de stat pentru anul acesta şi în anii care urmează subvenţia de la bugetul de stat, însă managementul şi după aceea tot ceea ce va ţine de administrarea metroului trebuie să treacă şi va trece la Primăria Generală“, declara prmeierul Victor Ponta la începtul anului.

Pe aceeaşi temă:

Legea Descentralizării finalizează trecerea metroului la Capitală. Ce schimbări vor fi şi de când vor intra în vigoare

Ministrul Transporturilor a inspectat lucrările de la Magistrala 5 de metrou: Sunt în grafic, vor fi terminate în 2016

UPDATE Ultima zvâcnire a Ministerului Transporturilor la Metrorex:  scumpeşte cartela de metrou. O călătorie va costa cu 25-30% mai mult



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite