Ponta îşi exhibă ignoranţa în materie de legi într-un atac la adresa unui jurnalist al ziarului „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa unui reporter al ziarului „Adevărul“, dar şi asupra întregii redacţii, găsind culpe imaginare pentru jurnaliştii care scriu la această publicaţie.

În atacul lansat pe pagina personală de Facebook, Victor Ponta aruncă în spaţiul public mai multe informaţii false pentru a discredita ziarul „Adevărul“ şi în special pe unul dintre jurnaliştii acestei publicaţii, şeful Departamentului Politic, Sebastian Zachmann. Jurnalistul „Adevărul“ a scris un articol care l-a deranjat pe fostul lider de la Palatul Victoria.

Fostul premier, doctor în drept şi „bun cunoscător“ al legilor statului român, susţine că un jurnalist ce lucrează la o companie aflată în insolvenţă ar fi complice la infracţiunea de evaziune fiscală, ceea ce e total fals. Insolvenţa unei companii nu rezultă din posibile acte de evaziune fiscală. „În baza legilor actuale Dl Zachmann este complice la infracţiunea de evaziune fiscală deoarece lucrează si este plătit de o firmă aflată în insolvenţă , care nu plăteşte taxele şi impozitele catre stat! Deci el ia bani si statul nu - infracţiune clară“, susţine într-un mesaj pe Facebook Ponta, fostul premier ştiind foarte bine că dezinformează cu bună ştiinţă. 

O altă informaţie falsă a lui Ponta este că redacţia ar fi fost percheziţionată de mascaţi în ziua în care procurorii anchetau un dosar de evaziune fiscală în care este implicat şi omul de afaceri Cristian Burci, patronul ziarului „Adevărul“. 

„În baza legilor actuale tocmai aţi fost percheziţionaţi cu mascaţii toată redacţia de la „Adevarul" / iar patronul dvs a fost umflat şi dus cu duba la Slatina - totul pt un caz din 2006 am înţeles ( an în care evident patronul actual nu avea nicio treaba cu ziarul)!!! Dar noi suntem un stat de drept în care „jurnaliştii” ca dvs se bucură şi laudă mascaţii când vin în redacţii de presă“, a mai scris fostul premier. 

Ziarul „Adevărul“ nu a fost vizat de ancheta DIICOT. Ancheta procurorilor se referea la presupuse ilegalităţi comise la o fostă firmă din Olt a lui Cristian Burci, patronul ziarului.

Fostul premier a punctat şi faptul că jurnalistul care l-a criticat ar fi continuatorul unui tip de presă practicat de „Scânteia“, fosta oficină a PCR, iar numele său ar fi unul de cod.„Un sergent major de la publicaţia «Adevărul» ( adica de la «Scânteia» pe înţelesul tuturor) a primit şi el ordinul scris pe unitate despre cum trebuie să se exprime referitor la situaţia actuală de la Camera Deputaţilor! Dl Sebastian Zachmann (ştiu că sună complicat dar ăstia acum la unitatea de presă nu mai dau nume de cod simple, pe înţelesul tuturor, ci complicaţii gen „Ene-Dogioiu“ ca să impresioneze „bizonii“) a îndeplinit ordinul şi a scris că ştie el că vine Ponta la Camera ca să ..... Exact, să schimbe legile justiţiei !!! Ştiu că aţi văzut exact aceleaşi cuvinte pe toate siteurile securiste, nu vă miraţi, ăstia se plagieaza unul pe altul!“, a scris fostul premier, nemulţumit de un articol apărut în „Adevărul“

Important de menţionat este faptul că o parte din informaţiile prezentate în interiorul articolului au plecat în urma discuţiilor lansate de apropiaţi ai lui Victor Ponta, cum este cazul lui Marius Manolache, finul fostului premier, un susţinător al mai multor proiecte legislative controversate. 

Jurnalistul atacat de Ponta i-a răspuns fostului premier printr-un mesaj adresat prin intermediul aceleiaşi reţele sociale. 

Replica Sebi Zachmann pentru Victor Ponta
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite