Ponta, după decizia Consiliului JAI: „Sper că se mai poate negocia. Poate schimbă Iohannis mâine la Consiliul European”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a afirmat marţi seară că miercuri Consiliul European "poate să schimbe în tot sau în parte" decizia de astăzi a Consiliului extraordinar JAI privind cotele obligatorii de refugiaţi.

"Am fost în minoritate şi votul a decis altceva. Mai mult de atât nu aş vrea să comentez pentru că mâine dl Iohannis merge la Consiliul European şi poate schimbă domnia sa acolo. [...] Consiliul European e cel care ia deciziile cele mai mari că acolo sunt şefii de guvern, plus domnul Iohannis şi cu preşedintele Franţei, restul sunt prim-miniştri acolo. La JAI sunt miniştri de Interne. Sigur că mâine Consiliul European poate să schimbe în tot sau în parte decizia de astăzi [...]. Eu sper [...] că mai se pot negocia anumite lucruri. Putem să discutăm după ce mâine seară dl Iohannis va spune ce s-a decis la Consiliul European", a declarat şeful Guvernului la România TV, citată de Agerpres. 

Premierul a precizat că problema României în legătură cu imigranţii nu este cauzată de bani ci de capacitatea ţării de a îi integra pe aceştia în societate.

"Problema se pune de capacitatea noastră logistică şi de capacitatea de a-i integra în societate. Nu cred că ideea este să luăm nişte oameni şi să-i ţinem undeva închişi, că nu aşa se face. Ideea este de a încerca să le oferim un mod de viaţă până când se pot întoarce în ţările lor. Ceea ce astăzi, când vorbim, nu avem o asemenea experienţă. Nu suntem America sau Franţa, care să fi avut o experienţă... populaţii importante de integrat în România, dimpotrivă", a explicat Ponta.

Miniştrii de Interne ai statelor UE au aprobat, în reuniunea de marţi, sistemul propus de Comisia Europeană privind distribuirea a încă 120.000 de refugiaţi.

Planul a fost aprobat de miniştrii de Interne ai UE, chiar dacă Cehia, Slovacia, România şi Ungaria au votat împotrivă.

Potrivit documentului adoptat, România ar urma să primească în total 4.837 de refugiaţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite