Ponta, despre cazul Nichita: „Nu ştiam că pentru spionarea unei iubite eşti arestat preventiv“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ponta
Premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a luat în derizoriu solicitarea procurorilor DNA de a cere arestarea preventivă a primarul oraşului Iaşi, Gheoghe Nichita. Ponta susţine că nu poate fi dispusă arestarea preventivă pentru „spionarea unei iubite“.

Premierul Ponta a fost întrebat, în emsisiunea Lumini şi umbre, difuzată aseară de postul B1TV, dacă rezoluţia PSD, care prevede sancţionarea social-democraţilor certaţi cu legea, se va aplica şi în cazul Nichita. "Cu siguranţă, Rezoluţia se aplică la absolut oricine. Se pune doar problema, în general, dacă şi pentru ce fapte arestăm preventiv oamenii. Eu nu ştiu despre ce e vorba în dosar, dar, după spionarea unei iubite, nu ştiam că pentru asta eşti arestat preventiv. Ca să nu spionezi o altă iubită sau de ce ?", a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a comentat şi arestările din ultima perioadă. "Credeam când eram procuror - şi azi la fel cred - că starea normală de judecată pentru un om este de libertate, iar starea de arest preventiv este o excepţie care trebuie aplicată când e vorba de infracţiuni cu violenţă: crimă, viol, tâlhărie. Aşa se întâmplă în toate ţările occidentale", a mai spus Ponta.

Edilul Iaşului, Gheorghe Nichita, i-ar fi făcut cadou amantei sale un telefon mobil de ultimă generaţie în care, în prealabil, un angajat al Poliţiei Locale ar fi instalat un soft de spionaj. Informaţia apare în referatul de arestare pe care procurorii DNA l-au întocmit pe numele primarului Iaşului. În acelaşi document se arată că edilul ar fi supravegheat-o, prin intermediul şefilor Poliţiei Locale, timp de mai multe luni, pe amanta sa. Surse juridice au precizat, pentru "Adevărul", că aceasta ar fi Adina Samson (33 de ani), angajată a Primăriei Iaşi, care, conform aceloraşi surse, ar fi făcut denunţul la DNA.

"În cursul lunii aprilie 2015, pentru a avea un control permanent asupra activităţilor zilnice ale persoanei supravegheate, inculpatul Avîrvarei Ştefan, determinat de inculpatul Nichita Gheorghe, a achiziţionat un program informatic conceput în scopul de a asigura accesul fără drept la un sistem informatic şi a deţinut această aplicaţie pe care a pus-o ulterior la dispoziţia acestuia din urmă, în acelaşi scop. Această aplicaţie de tip “spy”, a fost instalată din dispoziţia inculpatului Nichita Gheorghe pe un telefon mobil ce a fost făcut cadou ulterior persoanei supravegheate", au precizat procurorii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite