Ponta, chemat la Cotroceni. Iohannis: Vom discuta despre colaborarea dintre Preşedinţie şi Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat luni pe premierul Victor Ponta, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre priorităţile guvernării şi despre cum se va realiza colaborarea dintre Administraţia Prezidenţială şi Guvern.

UPDATE Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni. Surse politice au declarat pentru Mediafax că discuţia are loc între patru ochi.

„L-am invitat mâine (luni, n.r.), 22 decembrie, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Victor Ponta, la o întâlnire la care vom discuta priorităţile guvernării, actualitatea politico-economică şi perspectivele colaborării instituţionale între preşedinţie şi guvern. Întâlnirea va avea loc la ora 12:00“, a anunţat Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

În discursul suţinut în faţa Parlamentului, preşedintele Klaus Iohannis a spus că intenţionează să cheme la consultări liderii partidelor politice pentru a stabili obiectivele României. „Cum construim un sistem de educaţie performant şi competitiv? Cum arată un sistem de sănătate corect şi eficient? Cum facem ca România să poată plăti pensii decente pe termen lung? Cum răspundem la problema demografică? Cu aceste teme va trebui să ne aşezăm la masa dialogului şi în jurul lor să construim consens. În cel mai scurt timp voi chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună pe trei chestiuni fundamentale: ce obiective de ţară ne asumăm la aceste capitole, o modalitate de lucru şi de dialog permanent şi un calendar cu etape şi acţiuni, pentru a trece de la vorbe la fapte“, a spus Iohannis, de la tribuna Parlamentului.

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, într-o şedinţă solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a plecat la Palatul Cotroceni unde a avut loc ceremonia de predare-primire a mandatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite