Primul efect al instalării lui Iohannis la Cotroceni: PSD a oprit cronometrul care anunţa plecarea lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul Partidului Social Democrat a găzduit, în ultimul an, un cronometru virtual menit să "numere" zilele rămase din mandatul fostului preşedinte Traian Băsescu, iar plecarea acestuia de la Cotroceni a fost inclusiv temă de campanie pentru Victor Ponta şi PSD.

La ora 15.40, cronometrul PSD s-a oprit, aşa cum era programat, în condiţiile în care fostul preşedinte Traian Băsescu a preluat un nou mandat exact acum cinci ani, la 21 decembrie 2009.

Până la ora redactării acestui material, cronometrul a rămas, totuşi, pe site-ul PSD, deşi nu mai afişează nimic. Chiar şi astăzi, la ceremonia de depunere a jurământului de către preşedintele Klaus Iohannis, unii pesedişti au văzut în asta nu atât un nou început, cât finalul de mandat al lui Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a comparat, într-o postare publicată pe Facebook, căderea comunismului cu finalul de mandat al lui Traian Băsescu.

"Am fost fericit în 22 Decembrie 1989 pentru că se încheia o perioadă neagră pentru noi toţi / sunt bucuros că în 21 Decembrie 2014 se încheie o nouă perioadă (de 10 ani) de dispute, scandal, dezbinare, ură şi suferinţe inutile! Şi azi, ca şi în urmă cu 25 de ani am speranţa că putem fi mult mai buni în viitor!", a scris el pe Facebook.

Un al deputat PSD, Sorin Avram Iacoban, a văzut în primele minute ale lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte "primele minute fără Băsescu".

Campania PSD pentru alegerile prezidenţiale a avut, de altfel, drept principală temă "sfârşitul regimului Băsescu".

Citeşte şi:

Klaus Iohannis, noul preşedinte al României. Traian Băsescu a părăsit Palatul Cotroceni după zece ani de mandat

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, într-o şedinţă solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a plecat la Palatul Cotroceni unde a avut loc ceremonia de predare-primire a mandatului.

Cum l-a întâmpinat „generaţia Facebook“ pe noul preşedinte: „Când Klaus apare, soarele răsare!“

Mai mulţi utilizatori ai reţelei Facebook şi-au exprimat, duminică, opiniile referitoare la discursul noului preşedinte, Klaus Iohannis, susţinut la ceremonia de depunere a jurământului.

REPORTAJ Începutul sfârşitului, la Cotroceni: între „Respect! Noi suntem copiii statului de drept!“ şi „Mai am un singur dor, Băse la vorbitor“

Sute de persoane s-au adunat duminică, în jurul orei 13.00, în faţa Palatului Cotroceni, unde preşedintele încă în funcţie era aşteptat să iasă pentru a-şi întâmpina simpatizanţii,în ultima sa zi de mandat. Traian Băsescu a ieşit, însă, de la Cotroceni, a salutat scurt mulţimea , a sărutat steagul şi a urcat în maşină alături de Maria Băsescu, fără să arunce vreo privire în urmă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite