Ponta: Am primit informaţia că MRU trebuie să o scoată europarlamentar pe EBA, ca să fie susţinut apoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Băsescu FOTO Mediafax
Elena Băsescu FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat luni că a primit o informaţie potrivit căreia liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, “trebuie” să îi asigure Elenei Băsescu un loc în Parlamentul European, pentru a primi sprijin la alegerile prezidenţiale din 2014.

“L-am auzit pe domnul Ungureanu că le cere alegătorilor să boicoteze (n,.r.: referendumul pentru revizuirea Constituţiei). Eu le cer să boicoteze, nu mi-e frică. Am o informaţie că domnul Ungureanu trebuie să o scoată pe Elena Băsescu europarlamentar, pentru a fi susţinut apoi”,  a declarat Ponta, la B1 TV.

În ce priveşte alegerile europarlamentare, premierul a subliniat că PSD şi-a propus să obţină 35% din voturi.

„Noi ne propunem 35%, din câte ştiu şi PNL îşi propune 30%. Dacă luăm 60% înseamnă că am avut ori o strategie bună, ori adversari slabi. Vrem să ne mobilizăm toţi candidaţii să meargă să le spună oamenilor ce vrem să facem. Dacă PDL şi alte partide vor boicota, Doamne ajută!  Ideea este de a vorbi despre Constituţie, de a convinge oameni să vină la vot. Ideea este de a încerca să obţinem, aşa cum s-a obţinut în 2009, acel prag de 50%“, a explicat premierul.


Citeşte şi:

MRU, la Adevărul Live:  După europarlamentare, liderii de dreapta vor fi cu spatele la zid. Ceasul al 12 îi va obliga să-şi reconsidere atitudinile

Preşedintele partidului Forţa Civică a vorbit, la Adevărul Live, despre şansele dreptei de a participa pe o listă comună la europarlamentare, despre candidatura sa la alegerile prezidenţiale, dar şi despre ultima mutare a USL pe scena politică: referendumul pentru modificarea Constituţiei.

Crin Antonescu: Alegerile europarlamentare, o radiografie a stării partidelor din România

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat marţi seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, ultimele evenimente petrecute în spaţiul politic din România, aducând precizări despre alegerile din 2014, relaţiile din cadrul USL, precum şi despre proiectele politice din acest an.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite