PNL, măcinat de scandaluri. Harta conflictelor interne

0
Publicat:

PNL se confruntă cu probleme în mai multe organizații din teritoriu, unde liderii locali sunt în conflict deschis, situație care fragilizează partidul, în condițiile în care la centru încearcă să gestioneze relația cu PSD, dar și să guverneze într-un context cu multiple crize.

Roberta Anatase și Andrei Voloșevici, în conflict la Ploiești FOTO Colaj Mediafax
Roberta Anatase și Andrei Voloșevici, în conflict la Ploiești FOTO Colaj Mediafax

Una dintre cele mai vizibile situații este în organizația PNL Prahova, unde atât Roberta Anastase (șefa PNL Ploiești), cât și Iulian Dumitrescu (șeful filialei județene) au o relație foarte proastă cu primarul municipiului Ploieşti, Andrei Voloşevici. Acesta din urmă i-a mulţumit, luni, ironic, preşedintei PNL Ploieşti, după ce proiectul depus de instituția sa pentru construirea unei creşe de dimensiuni medii prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost plasat pe lista de aşteptare. De asemenea, același Voloșevici îl acuză pe Iulian Dumitrescu de faptul că e vinovat de sistarea apei calde în Ploiești, începând cu 1 august. La rândul său, Dumitrescu i-a transmis că vinovăția ar trebui căutată la primărie, deoarece Voloșevici e cel care a refuzat să plătească facturile, iar operatorul de termoficare a plecat.

Scandal este și în Timiș. Deputatul Marilen Pirtea este în conflict cu tandemul Alin Nica (președinte al filialei și al CJ Timiș) – Dănuț Groza (secretar general). Într-un mesaj intern, Pirtea a acuzat că unii din conducere caută doar să-și consolideze propria poziție, fără a urmări binele organizației. Replica lui Nica a fost că o persoană care vrea să iasă în față și să pretindă candidatura pentru funcția de primar al orașului trebuie să treacă prin testul intern, pentru că în primul rând trebuie dorit de filială.

Zâzanie și la Arad

O situație dificilă este și la PNL Arad. Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, este în dispută cu șeful Consiliului Județean, Iustin Cionca, dar și cu eurodeputatul Gheorghe Falcă. Liderii de la Arad au fost în tabere diferite și la Congresul PNL din toamna trecută.

La Brăila, un fief social-democrat, nu liberal, PNL-iștii par mai interesați de jocurile interne, decât de întărirea în fața PSD-ului controlat de Mihai Tudose. De curând, Cătălin Boboc a pierdut sprijinul organizației, fiind înlăturat din funcția de secretar de stat la Muncă. Șeful filialei e deputatul Alexandru Popa, un politician care în ultimii ani s-a orientat mereu spre echipa câștigătoare. 

Situații problematice sunt și la Botoșani și Neamț, unde liderii organizațiilor nu sunt văzuți cu ochi buni, deși au fost aleși anul trecut, în prag de congres, însă mai ales prin sprijin de sus, de la echipa Cîțu, nu neapărat al forței lor locale. Nu în ultimul rând, o situație dificil de gestionat este la Gorj, filială unde interimatul e asigurat de Gigel Știrbu (vicepreședinte regional, dar membru PNL Olt), unde în continuare fostul lider local și secretar general al PNL, Dan Vîlceanu, are influență.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite