PMP, anunț privind decizia Curții de Apel București: A fost validat congresul organizat în martie 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu și a validat congresul organizat în martie 2023, a anunțat PMP într-un comunicat de presă. 

Curtea de Apel a respins recursurile formulate de fostul președinte de partid FOTO Inquam Photos
Curtea de Apel a respins recursurile formulate de fostul președinte de partid FOTO Inquam Photos

„În cursul zilei de ieri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi gaşca lui, împotriva noastră, a Partidului Mişcarea Populară. Prin urmare, a fost validat congresul organizat în martie 2023, unde Eugen Tomac a fost votat, statutar şi cu majoritate de voturi, preşedinte al PMP”, a transmis PMP într-un comunicat de presă.

Partidul a mai transmis că „a fost, în ultimii ani, ținta unor grupări politice care au avut un singur scop: desființarea”. 

„După ce preşedintele Eugen Tomac a anunțat public, în iunie 2023, în cadrul Congresului USR, că am acceptat invitația de a fi parte la construcția alianţei Dreapta Unită, alături de USR și Forța Dreptei, împotriva PMP a început o adevărată campanie de hărțuire. În istoria postdecembristă nu a existat un partid mai atacat şi mai ameninţat de către cele două mari partide aflate astăzi la putere, prin intermediul instituţiilor statului: ne-au blocat în instanţe, ne-au tăiat subvenţia, ne-au racolat primarii şi consilierii locali cu ameninţări şi prin şantaj, ne-au eliminat din secţiile de vot, ne-au scos din Biroul Electoral Central şi de pe buletinele de vot, au încercat respingerea alianţei Dreapta Unită. N-au reuşit. Doar ne-au făcut mai puternici”, a mai transmis formațiunea politică condusă de Eugen Tomac. 

Șeful partidului, Eugen Tomac, a lansat mai multe acuzații la adresa PSD și PNL, despre care a afirmat că „au alergie la democraţie”.

„Singura structură contestată la Biroul Electoral Central a fost alianţa Dreapta Unită. Reprezentantul PSD a cerut eliminarea noastră de pe buletinele de vot dintr-un motiv simplu: le este frică. Noi am avut două congrese în cadrul cărora Partidul Mişcarea Populară și-a ales conducerea. Am respectat toate prevederile legale. Totuşi, a durat doi ani până când ni s-a făcut dreptate. Astăzi, Dreapta Unită nu mai poate fi oprită. Au încercat să ne scoată de pe buletinele de vot, însă nu au reuşit. Noi, USR, PMP şi Forţa Dreptei - Dreapta Unită - mergem către victorie", a transmis Eugen Tomac.

Epopeea din PMP

PMP a avut în urma declanșării scandalului privind șefia formațiunii două congrese, unul în 2022 și unul în 2023. Tribunalul București a decis în 2022 admitere Congresului PMP, rezultând că Eugen Tomac este preşedintele de drept al PMP.

Decizia de la acel moment a instanţei a venit după un lung scandal între Eugen Tomac şi Cristian Diaconescu privind şefia partidului, după ce fostul preşedinte a acuzat că organizarea Congresului în care a fost ales Tomac nu este conformă statutului formaţiunii.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite