PDL vrea ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc simultan cu alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL doreşte ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc simultan cu alegerile locale.

PDL doreşte ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc simultan cu alegerile locale, astfel încât alegerile parlamentare din toamnă să fie organizate conform noii legi fundamentale, a declarat, luni, Emil Boc, care a făcut apel la opoziţie să revină în Parlament în acest scop.

Boc a apreciat că revizuirea Constituţiei ar fi un bun moment pentru ca opoziţia să revină în Parlament. El a explicat că revizuirea legii fundamentale nu poate fi făcută în absenţa opoziţiei din Parlament, întrucât sunt necesare voturile a două treimi din numărul senatorilor şi deputaţilor pentru adoptarea acesteia.

Liderul PDL a menţionat că această revizuire ar presupune punerea în aplicare a rezultatelor referendumului din 2009, respectiv trecerea la Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

Emil Boc a susţinut că referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar trebui să aibă loc simultan cu alegerile locale, adică în 10 iunie, astfel încât alegerile parlamentare din toamnă să fie organizate conform noii legi fundamentale.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite