OUG pentru stabilirea cadrului de implementare a PNRR, pus în dezbatere publică, după ce premierul Ciucă a cerut proiectul cât mai repede „pe masă”

0
0
Nicolae Ciucă 2021 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă 2021 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a publicat proiectul ordonanţei de urgenţă pentru implementarea PNRR pe pagina Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în lista actelor normative aflate în consultare publică, după ce premierul a atras atenţia că Guvernul este în urmă cu elaborarea proiectului. Coordonarea implementării PNRR va fi asigurată de premier, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Comitetul interministerial de coordonare.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, în şedinţa de Guvern, că vrea ca până pe 24 decembrie, bugetul de stat pe 2022 să fie finalizat şi aprobat şi a atrs atenţia că Executivul este în urmă cuy elaborarea OUG privind implementarea PNRR. 

La data de 27 septembrie 2021, Comisia Europeană (CE) a adoptat evaluarea pozitivă a Planului naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) al României. în data de 29 octombrie 2021, Consiliului Uniunii Europene a finalizat procedura scrisă pentru aprobarea Deciziei de punere în aplicare a Consiliului de aprobare a evaluării planului naţional de redresare şi rezilienţă al României. 

România a primit prima tranşa de bani privind implementarea PNRR de la Comisia Europeană pe 2 decembrie, în valoare de 1,8 miliarde de Euro. România va primi în total, pe parcursul implementării Planului, un total de 29,2 miliarde euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.

 Planul conţine 171 de măsuri (64 de reforme şi 107 investiţii), structurate în 15 componente ce contribuie la toţi cei şase piloni definiţi în Regulamentul (UE) nr. 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite