Ordonanța Cîrstoiu. Cum schimbă legea scandalul de incompatibilitate în care e implicat candidatul Coaliției la PMB

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sǎnǎtǎții are în lucru o ordonanțǎ de urgențǎ prin care ar urma sǎ se reglementeze situațiile în care managerii de spitale controleazǎ, prin interpuşi, clinici medicale, au declarat surse politice pentru Adevǎrul. Mǎsura ar veni ca urmare a scandalului de incompatibilitate în care este implicat Cǎtǎlin Cîrstoiu.

Cǎtǎlin Cîrstoiu FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Cǎtǎlin Cîrstoiu FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Scopul ordonanței de urgențǎ este clarificarea legii astfel încât managerii spitalelor de stat sǎ nu poatǎ controla, prin intermediul familiei sau al altor interpuşi, clinici private.

Astfel, ar urma sǎ fie evitate şi situații în care pacienții sǎ fie redirecționați de la spitalele de stat cǎtre clinicile private controlate de managerii acestora.

Ordonanța ar putea intra, în primǎ lecturǎ, pe ordinea de zi a şedinței de guvern de marți.

Cîrstoiu, scos din cursa pentru Capitalǎ

Cǎtǎlin Cîrstoiu este la un pas de a fi retras din cursa pentru Primǎria Capitalei, liderii Coaliției solicitându-i de mai multe ori clarificǎri publice privind acuzațiile de incompatibilitate.

Potrivit unor investigații Hotnews, managerul Spitalului Universitar ar fi acordat consultații contra-cost la clinica privatǎ deținutǎ de familie, deși legea interzice, fiind verificǎri în curs perolul Agenției Naționale de Integritate. Mai mult, potrivit sursei citate, medicul foloseşte bunuri,precum maşini de lux, care aparțin firmei care administreazǎ clinica, desi acestea nu sunt trecute în declarația de avere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite