Orban: N-am trecut de vârful pandemiei. Am trecut cu bine de Paşte. Vom vedea dacă vârful ne va prinde pe relaxare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO gov.ro
Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a explicat luni seară de ce s-a luat decizia ca România să adopte măsuri de relaxare deşi autorităţile europene au afirmat că ţara noastră încă nu a ajuns la vârful pandemiei.

Jurnalist: Oficialii europeni ne spuneau că România nu a ajuns la vârful pandemiei. De ce aţi hotărât măsuri de relaxare? Celelalte ţări europene au decis măsuri de relaxare fiind într-o pantă descendentă.

Suntem pe palfon cu o uşoară tendinţă de descreştere. Nu pot să spun că am trecut de vârf. Am trecut de Paşti cu bine. Am trecut cu bine şi de 1 mai. Trendul tinde spre descreştere.

Vârful ne va prinde pe relaxare?

Vom vedea.

Premierul a susţinut luni seară o conferinţă de presă în care a explicat în ce vor consta măsurile de relaxare socială care vor intra în vigoare de pe 15 mai. Chiar dacă România va ieşi din starea de urgenţă, revenirea la normalitatea se va face pas cu pas a anunţat astăzi şi preşedintele Klaus Iohannis.. Localităţile aflate în carantină rămân în continuare izolate, pentru a nu răspândi virusul.

„Comerţul va fi deschis, cu excepţi mall-urilor. Va fi un stimulent penru producţie.Reluarea frizeriilror, coafoarerlor, hotelurile vor fi deschise dupa 15 mai. Restricţiile vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Probabil va mai trece un timp până se vor da drumul la acestea. Va exista şi o anumită relaxare şi pentru deplasarea în afara localităţilor”, a explicat premierul în timpul conferinţei de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite