Onţanu spune că la Oprea nu i-a văzut pe Coldea şi Kovesi: Nici pe Moş Crăciun nu l-am văzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neculai Onţanu
Neculai Onţanu

Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu a declarat, la finalul audierilor de miercuri din Comisia de anchetă privind alegerile din 2009, că el nu i-a văzut la întâlnirea de la Gabriel Oprea de acasă pe Florian Coldea, George Maior sau pe Laura Codruţa Kovesi, răspunzând ironic întrebărilor jurnaliştilor că "nici pe Moş Crăciun" nu l-a văzut, dar alte declaraţii nu poate face din cauza anchetei Parchetului.

"Am declarat că eu nu am văzut în locuinţa domnului Oprea pe domnul Coldea, pe domnul Maior şi pe doamna Codruţa Kovesi. Este o anchetă pe care o face Parchetul General şi este nepublică la momentul de faţă. Va deveni publică cât de curând, se va vedea cine a fost acolo, cât a stat", a spus Onţanu, la finalul audierilor.

El a comentat şi acuzaţiile aduse în timpul şedinţei, că, prin răspunsurile sale, duce discuţia în derizoriu. "Păi au dus (audierile - n.r.) în derizoriu dacă mă întreabă ce culoare avea mobilierul şi dacă era sufragerie sau...", a spus el.

Onţanu a precizat că a fost invitat la Oprea acasă pentru că era ziua sa de nume, a ajuns la ora 19.30 şi i s-a zis "La mulţi ani!". "Eu am zis Mulţumesc şi La revedere", a completat el.

Fostul lider UNPR a adăugat că la vremea respectivă nici nu ştia cum arată Florian Coldea, aflând abia ulterior, de la televizor. El a negat şi că întâlnirea de la Gabriel Oprea de acasă ar fi fost "o celulă de criză".

"Este o prostie, iertaţi-mă că vă spun", a spus el.

Întrebat dacă, totuşi, din camera în care se afla, nu a auzit şi alte persoane, care s-ar fi putut afla în încăperi diferite, Onţanu a răspuns ironic:  "Aş vrea să reiau ceea ce spunea un coleg de-al meu, primar de sector, cu care sunt prieten de după 1990 – păi eu eram Moş Crăciun, ca să ascult? Nu am auzit (...) Dacă nu am văzut, vreţi să vă spun că am văzut? Nici pe Moş Crăciun nu l-am văzut".

Membrii Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 au discutat, aproximativ o oră, despre cum arată sufrageria lui Gabriel Oprea, după ce Neculai Onţanu a susţinut în audieri că nu ţine minte detaliile, parlamentarii fiind deranjaţi că discuţia este dusă în "derizoriu" şi că fostul lider UNPR îi sfidează. Onţanu a susţinut că era o cameră obişnuită, în timp ce membrii Comisiei au cerut detalii despre mobilier, amplasament şi tipul de sufragerie. Discuţia s-a încheiat fără nicio concluzie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite