Olguţa Vasilescu: Legea pensiilor va intra din septembrie în dezbatere parlamentară. Toată lumea poate să-şi spună punctul de vedere pe lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat vineri seară, într-un interviu pentru România TV, că legea pensiilor va intra din septembrie în debzaterea parlamentară, iar toată lumea poate să-şi spună punctul de vedere pe lege, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă sau să ceară anumite modificări.

Olguţa Vasilescu spune că legea este "îndelung dezbătută" cu experţi în dreptul muncii şi drept constituţional, pentru a face proiectul să treacă mai uşor peste "hopul" Curţii Constituţionale. De asemenea, aceasta anunţă cu punctul de pensie va creşte din primăvară la de la 1.100 de lei la 1.250 de lei.

“Va intra din septembrie în dezbatere parlamentară fără niciun fel de dubiu. Noi va trebui să-l ţinem o lună de zile în dezbatere publică, pentru că este un proiect al Guvernului. Sigur că va fi probabil  mai mult de o lună de zile pentru că vom ieşi în această vară cu el. Toată lumea poate să-şi spună punctul de vedere pe legea aceasta a pensiilor, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă la această lege, să solicite anumite modificări”, a spus Olguţa Vasilescu.

De asemenea, ministrul a afirmat că legea este “îndelung dezbătută”, iar experţii încearcă să facă din ea un proiect care să treacă peste “hopul” CCR, după ce va fi conststată de opoziţie.

“Cu certitudine vreau să vă spun că este o lege îndelung dezbătută cu tot ceea ce a însemnat profesori de dreptul muncii sau de drept constituţional, adică încercat să o duc în orice sferă care putea să ne ajute să avem un proiect de lege bun, care să treacă peste hopul CCR fără niciun fel de probleme, să treacă prin furcile Parlamentului fără niciun fel de probleme, şi la ora actuală pot să vă spun că am avut o discuţie săptămâna aceasta la Consiliul Legislativ, care au văzut legea în premieră. De regulă, ar trebui să ajungă la ei undeva prin luna septembrie, când se depune la Parlament. Au văzut-o înainte tocmai pentru că am vrut să ne asigurăm că nu sunt niciun fel de probleme din punct de vedere al legislativului. (...) Ne-am asigurat că în momentul în care legea va intra în dezbatere publică nu va trebui să facem multe corecţii după”, a mai explicat aceasta.

Întrebată dacă legea pensiilor va fi adoptată prin asumare răspunderii Guvernului, Lia Olguţa Vasilescu spune că este o lege mult prea importantă ca să nu poată fi dezbătută de toţi, anunţând că proiectul are două componente - punctul de pensie care creşte etapizat.

"Este o lege mult prea importantă ca să nu poată fi dezbătută de toată lumea. Termenul de intrare în vigoare va fi începutul anului viitor. Are două componente această lege a pensiilor şi anume: punctul de pensie care creşte etapizat şi vedeţi că nu am avut nevoie de o nouă lege a pensiilor ca să facem această creştere pe punctul de pensie. Următoarea este prognozată în primăvară. Punctul de pensie va creşte la 1.250 de lei de la 1.100 de lei”, a mai spus Olguţa.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară la Antena 3 că în această vară va lucra cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi cu alţi colegi pentru realizarea unei noi legi a pensiilor care să "îndrepte o uriaşă nedreptate care există în România de ani buni". Dragnea mai anunţă că până la finalul anului legea va fi adoptată de Parlament.

"În această vară voi lucra cu doamna Olguţa Vasilescu, cu doamna prim-ministru şi cu alţi colegi şi în toamnă vreau să intrăm în forţă cu legea pensiilor. O vom face. Este o lege extrem de mult aşteptată, este o lege nu uşoară, dar este o altă măsură pe care trebuie să o luăm ca să îndreptăm o uriaşă nedreptate care există în România de ani buni. O uriaşă nedreptate care se face pensiilor. Nu va fi uşor de adoptat această lege, sunt sigur că vom avea şi aici piedici uriaşe pentru că este un mare bine care se va face pentru o categorie mare de români. Vorbim de milioane de români care vor beneficia, dar îi asigur că o vom duce la capăt. Vom începe discuţiile cu asociaţiile de pensionari şi nu numai, până la sfârşitul verii proiectul va fi finalizat şi vom intra în proceuri în forţa constituţională şi legislativă, în aşa fel încât până la sfârşitul acestui ani legea pensiilor să fie adoptată în Parlament", a spus Liviu Dragnea.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite