Olguţa Vasilescu: Este nevoie de o reacţie din partea partidului. Suntem cu garda jos de prea mult timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a reacţionat din nou joi seara la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o numi în guvern, şi a spus despre PSD că „suntem cu garda de jos de prea mult timp”.

Refuzată pentru a cincea oară de preşedintele Klaus Iohannis într-o poziţie în Guvern, Olguţa Vasilescu a spus joi seara la Realitatea TV că îi va face plângere penală preşedintelui şi că PSD-ul ar trebui să reacţioneze şi să ridice garda.

„Nu e ceva neaşteptat. Dovedeşte că nu poate să treacă peste ranchiuna personală şi blochează un întreg Guvern. Nu e imun la o cercetare penală, eu îi voi face plângere penală, care va putea fi lucrată după ce nu va fi preşedinte. E abuz în serviciu, se încadrează perfect. Trei avocaţi mi-au sugerat să fac această plângere penală. E nevoie şi de o reacţie din partea partidului. Suntem cu garda de jos de mult timp şi preşedintele îşi permite să blocheze activitatea Guvernului. S-a întârziat cu nişte paşi pe care trebuia să îi facem. Sesizare la CCR şi altele. E o însărcinare pe care am primit-o de la partid. Dacă partidul va considera să modifice propunerea, e altă discuţie. Deocamdată, partidul nu e dispus să modifice această discuţie, nu e cazul. ”, a precizat fostul ministru al muncii.

Într-o scrisoare trimisă premierului Viorica Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis a explicat joi de ce a refuzat să o numească pe Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de ministru al Dezvoltării, motivând că aceasta nu are pregătirea de specialitate necesară; că a avut declaraţii controversate; că a practicat atacuri la persoană; a avut un limbaj necorespunzător în comunicările publice; şi a pus presiuni asupra justiţiei.

De cealaltă parte,  Vasilescu a reacţionat apoi pe Facebook unde a scris că că mai degrabă Iohannis nu are competenţele necesare pentru a fi preşedinte, în timp ce ea, având o experienţă parlamentară de durată, dar şi un mandat de primar, e potrvivită pentru funcţia de ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite