O nouă demisie din USR. Andrei Lupu se alătură partidului înfiinţat de Dacian Cioloş

0
0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Deputatul Andrei Lupu anunţă că a demisionat din USR, urmând a se alătura partidului înfiinţat de Dacian Cioloş. Parlamentarul susţine că USR s-a transformat într-o "organizaţie profund disfuncţională".

Andrei Lupu a fost membru au Biroului Naţional şi preşedinte al USR Prahova.

"O mână de oameni în care ar fi trebuit să credem şi care ar fi trebuit să reprezinte un deziderat pentru politica românească au ales meschinăria politicii dâmboviţene şi toxicitatea confruntării permanente. Lipsa de eleganţă, de încredere în negocierea politică şi incapacitatea de a accepta alte opinii decât cele proprii au transformat o idee politică minunată, aşa cum a fost USR, într-o organizaţie profund disfuncţională", transmite Lupu, printr-o postare pe Facebook.

Parlamentarul susţine că USR a devenit "un spaţiu al conflictului permanent".

"Am ales să plec pentru că nu vreau să invoc principii într-o organizaţie care îţi răspunde cu zâmbete cinice atunci când îi aminteşti de datoria ei morală. (...) Luptele dintre facţiuni ocupă toată activitatea partidului. Promovarea unor politici publice sau mesaje politice a ajuns să fie asumată mai degrabă de către consilieri angajaţi, în timp ce mare parte dintre aleşi sunt prinşi în dispute interne. (..)

Începând de astăzi, voi deveni membru al REPER", precizează deputatul.

Alţi şase parlamentari, doi senatori şi patru deputaţi, au demisionat din USR după plecarea lui Dacian Cioloş.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite