Nou scenariu în Coaliție. Comasare a alegerilor europarlamentare cu locale, fiind candidați comuni pentru Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii Coaliției au pe masă un nou scenariu, în care ar putea avea loc o comasare a alegerilor europarlamentare și a localelor, dar având pentru primul scrutin o listă cu candidați comuni, susțin surse politice pentru „Adevărul”. De asemenea, pentru moment nu va fi stabilit prezidențiabilul.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos

UPDATE Potrivit informațiilor „Adevărul”, miercuri ar urma să fie convocat un Birou Politic Național.

-----

Cu toate că în spațiul public a fost transmisă informația că nu se mai întâlnesc liderii Coaliției, duminică, într-un format clasic, între cei mai importanți oameni din PSD și PNL a fost purtată o discuție pe tema comasării. 

Iar pe masă a apărut un nou sceariu cu „multe necunoscute”. Mai precis, potrivit informațiilor „Adevărul”, o variantă discutată e de comasare a europarlamentarelor cu localele, însă Coaliția având o listă comună pentru Parlamentul European. 

Încă nu a fost discutată o pondere în ceea ce privește o alianță electorală, urmând ca în ședința de miercuri să vadă partidele dacă ar putea ajunge la o înțelegere, dat fiind că ele provin din familii politice diferite.

Un alt punct este legat de susțiunerea unui candidat comun la câteva primării de orașe. Și în acest caz, situația ar urma să fie discutată tot miercuri. Marea problemă a prezidențiabilului ar urma să nu fie abordată până după alegerile europarlamentare, când cele două vor discuta și aceste aspecte. 

Pentru moment, președintele PNL, Nicolae Ciucă, e plecat din țară și se întoarce miercuri, la fel ca mai mulți eurodeputați, care fac parte din structura de conducere restrânsă a Coaliției.

Între timp, în ambele partide sunt analize pe tema modificării legislației pentru a asigura cadrul legal pentru realizarea comasării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite