Nou ambasador al României în Franța. Ce alte decrete a semnat Iohannis

0
Publicat:

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea unui nou ambasador al României în Franța, fiind acreditată Ioana Bivolaru. Alte decrete semnate au privit rechemarea ambasadorului din Republica Arabă Siriană și eliberarea din funcție a doi procurori și un judecător. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind acreditarea Ioanei Bivolaru în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Franceză, cu reședința la Paris. 

Șeful statului a semnat și decretul privind rechemarea domnului Dănuţ-Florin Sandovici din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Arabă Siriană

Decret privind eliberarea din funcția a doi procurori din cadrul Inspecției Judiciare și Tribunalul Militar București și a unui judecător din cadrul Tribunalului Brașov. 

Dănuţ-Florin Sandovici se numără printre ambasadorii care nu vorbesc limba oficială a țării în care au fost trimiși. 

În urma cutremurelor care au zguduit Turcia și Siria în urmă cu câteva luuni, Guvernul României a decis acordarea de asistenţă internaţional, cu titlu gratuit, Republicii Arabe Siriene, reprezentând bunuri materiale care constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte şi produse alimentare, conserve.

În prezent, MAE face demersuri pentru identificarea, împreună cu DSU/IGSU, a modalităţilor optime de transport al ajutorului umanitar în Siria şi de dirijare a acestuia către regiunile afectate de cutremur, demers în sine complex, având în vedere că nu toate zonele afectate de cutremur se află sub controlul guvernului de la Damasc şi în general nu sunt stabile din punct de vedere al securităţii. În acest context, pe fondul crizei umanitare de amploare care marchează situaţia din această ţară, în ultimii ani, condiţiile de viaţă ale populaţiei siriene erau deja deosebit de afectate de penuria de curent electric, material medicale, alimente şi, mai recent, de răspândirea holerei", arăta ambasadorul român atunci, spunâns că sprijinul acordat de România populaţiei siriene a fost o prioritate constantă în ultima perioadă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite