Prim-ministrul Poloniei a spus că ambasadorul Rusiei va fi chemat la Ministerul de Externe după declarația Moscovei despre decizia lui Stalin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mateusz Morawiecki a făcut și acuzații împotriva lui Iosif Stalin, numindu-l „un criminal de război responsabil pentru moartea a sute de mii de polonezi”.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki. Foto: Arhiva Adevarul
Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki. Foto: Arhiva Adevarul

Ambasadorul Rusiei la Varșovia, Serghei Andreev, va fi chemat la Ministerul de Externe al țării din cauza cuvintelor președintelui rus Vladimir Putin că Polonia a primit o parte semnificativă din ținuturile sale vestice datorită deciziei lui Iosif Stalin. Acest lucru a fost anunțat vineri de șeful guvernului polonez Mateusz Morawiecki.

Ambasadorul rus va fi convocat la Ministerul de Externe”, a scris prim-ministrul polonez pe Twitter.

Morawiecki a făcut acuzații împotriva lui Stalin, numindu-l „un criminal de război responsabil pentru moartea a sute de mii de polonezi”. „Adevărul istoric nu este deschis discuțiilor”, a adăugat el.

Vineri mai devreme, Putin, la o întâlnire operațională cu Consiliul de Securitate, a declarat că „mulțumită Uniunii Sovietice, datorită poziției lui Stalin, Polonia a primit terenuri semnificative în vest, pământurile Germaniei”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite