Norica Nicolai: "Cred cã de data asta PDL-ul a fãcut un mare deserviciu României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera de grup a eurodeputaţilor PNL din Parlamentul European (PE), Norica Nicolai, a declarat marţi searã, dupã votul negativ primit în plenul PE, la Strasbourg, de nominalizarea României pentru Curtea de Conturi Europeanã, cã votul împotrivã nu are legãturã cu competenţa lui Leonard Orban, aşa cum a motivat PDL, ci cu 'interese politice meschine de la Bucureşti', transmite Agerpres.

'Votul a fost foarte strâns, doar 20 şi ceva de voturi ne-au despãrţit de un rezultat favorabil. Votul favorabil se datoreazã grupurilor ALDE şi S&D, iar cele împotrivã se datoreazã PPE, care a votat în mare majoritate împotrivã. Cred cã de data asta PDL şi lobby-ul pe care l-au fãcut au fãcut un foarte mare deserviciu României. Este a doua oarã când România rateazã, pentru chestiuni care ţin de politicã internã, voturi importante. Sã ne amintim situaţia primului comisar, domnul Varujan Vosganian, care a fost contestat şi a trebuit sã retragem propunerea şi dupã aceea sã-l desemnãm pe domnul Orban, iar în momentul de faţã aceeaşi situaţie se întâmplã şi cu domnul Orban', a declarat Norica Nicolai.

Lidera eurodeputaţilor PNL din PE susţine cã votul nu are cum sã se lege de competenţa lui Leonard Orban, acesta fiind de fapt taxat pentru faptul cã a acceptat sã facã parte din cabinetul alcãtuit de Victor Ponta. 'Eu nu pot sã înţeleg acest dublu standard. Pentru cã era un tehnocrat de excepţie şi un om foarte bine pregãtit când Traian Bãsescu şi PDL-ul l-au nominalizat într-un guvern, dupã care acceptând sã continue în celãlalt guvern nu se mai bucura de aceleaşi aprecieri', a spus Norica Nicolai.

'Aşa înţeleg unii sã facã politicã în Europa, aducându-şi agenda de urã, revanşardã, pe agenda europeanã, ceea ce, dupã pãrerea mea, ne face mari deservicii', a mai apreciat eurodeputata.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite