Noi cu cine votăm? Bogdan Niculescu-Duvăz se vrea deputat de Topoloveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Niculescu-Duvăz este propunerea USL la alegerile din decembrie pentru colegiul uninominal numărul trei (Topoloveni) al judeţului Argeş.

Deputatul PSD Bogdan Niculescu-Duvăz şi-a început activitatea politică în 1990 ca secretar de stat al FSN (Frontul Salvării Naţionale).

În mai 1990, Duvăz este ales deputat în circumscripţia Bucureşti, iar în iunie 1990 preia portofoliul ministerului Tineretului şi Sportului, în Guvernul Roman, până în septembrie 1991.

În 1992 câştigă un alt mandat de deputat, în circumscripţia Constanţa din partea Partidului Democrat. În 1995 devine vicepreşedintele PD (actualul PDL), iar în decembrie 1996 devine ministru pentru Relaţiile cu Parlamentul, portofoliul pe care îl va păstra până în martie 1998. În timpul acestui mandat de deputat, Duvăz a luat cuvântul o singură dată în sala de plen a Camerei şi nu a semnat nicio iniţiativă legislativă.

La alegerile legislative din 1996 câştigă din nou fotoliul de deputat din partea Partidului Democrat. Din februarie 2000 până în noiembrie 2000 Duvăz devine preşedintele Camerei Deputaţilor. În timpul acestui mandat, Bogan Niculescu Duvăz a luat cuvântul de 190 de ori în 68 de şedinţe şi a semnat şase propuneri legislative dintre care una singură a fost respinsă definitiv.

La alegerile legislative din 2000, câştigă un nou mandat de deputat tot pe listele Partidului Democrat. În ianuarie 2003 Duvăz renunţă la formaţiunea care l-a consacrat în favoarea Partidului Social Democrat. Astfel, în iulie devine ministru delegat pentru relaţiile cu partenerii sociali în Guvernul lui Adrian Năstase.

Alegerile parlamentare din 2004 şi pe cele din 2008 le-a câştigat pe listele PSD. În timpul mandatului din 2004, Duvăz a luat cuvântul în timpul şedinţelor de plen de 56 de ori şi a iniţiat trei propuneri legislative.

În timpul ultimului său mandat la Parlament, Duvăz a luat cuvântul de 68 de ori în timpul şedinţelor de plen şi a iniţiat opt propuneri legislative. Cu o participare de 56.6% la şedinţele de plen, Duvăz se află pe locul 294 în clasamentul general de prezenţă al Camerei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite