Noi cu cine votăm? Nicolae Dobra este propunerea USL pentru colegiul senatorial Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Dobra

Nicolae Dobra va candida din partea USL la alegerile din decembrie pentru un mandat de senator în colegiul uninominal numărul doi (Sebeş – Blaj – Aiud) din judeţul Alba.

Dobra a câştigat un mandat de senator pe acelaşi colegiu pe care va candida şi în iarnă la alegerile parlamentare din 2008. În cei patru ani în care a ocupat funcţia de senator, Nicolae Dobra a luat cuvântul în şedintele de plen ale Senatului de patruzeci de ori, a fost semnatarul a 65 de iniţiative legislative şi are o prezenţă de 80.8% la şedinţele de plen. Astfel, Dobra ocupă locul 19 în clasamentul general de prezenţă al Senatului.

Nicolae Dobra a fost trimis în judecată de DNA în dosarul „Romaqua Borsec”

Numele lui Dobra se leagă şi de dosarul „Romaqua Borsec” prin care au fost trimişi în judecată atât primarul municipiului Sebeş, cât şi membrii Consiliului local din perioada 2004 – 2008 (printre care se afla, în acea perioadă, şi Nicolae Dobra) pentru că ar fi fost implicaţi în vânzarea unui teren la un preţ subevaluat, creând astfel municipiului Sebeş un prejudiciu de peste 3 milioane de euro. Administraţia locală a vândut atunci firmei Romaqua Group Borsec un teren cu o suprafaţă de 24 de hectare din localitatea Lancrăm la preţul de 1.5 milioane de euro fără TVA, deci cu aproape 6.2 euro pe metru pătrat, preţ considerat de procurorii anticorupţie subevaluat.
Întrucât Nicolae Dobra (învinuit în dosar) era senator, cazul a fost judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ICCJ).

Învinuiţii din dosarul „Romaqua Borsec” au fost achitaţi

La data de 5 noiembrie 2012, Completul de 5 judecatori de la ICCJ a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul „Romaqua Borsec” prin care toţi cei 18 inculpaţi, inclusiv senatorul Dobra au fost achitaţi. Judecătorii instanţei supreme au stabilit că inculpaţii sunt nevinovaţi pe motiv că infracţiunea de care sunt acuzaţi nu există.

„Acest dosar nu a fost instrumentat corect. Nu puteam fi acuzaţi de faptul că ştiam că preţul (n.r al terenului) putea fi mai mare. Sper ca Parchetul să aibă înţelepciune şi să nu facă recurs. Dacă nu se vindea acel teren î 2007, după aceea nu se mai putea vinde pentru că venea criza”, a declarat senatorul Nicolae Dobra la pronunţarea sentinţei de achitare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite