Nicuşor Dan şi Tanczos Barna, la un pas să cadă de pe biciclete -VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanczos Barna, Nicuşor Dan FOTO Tanczos Barna, Nicuşor Dan / Captură
Tanczos Barna, Nicuşor Dan FOTO Tanczos Barna, Nicuşor Dan / Captură

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, au fost la un pas să cadă de pe biciclete, după ce un alt biciclist s-a dezechilibrat şi era să cadă peste ei. Incidentul a avut loc la sosirea în Parcul Herăstrău, unde are loc o dezbatere de Ziua mondială a bicicletei. Imaginile au fost surprinse de jurnaliştii de la Digi24.

Cei doi participă alături de preşedintele Klaus Iohannis la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România organizată de Asociaţia „Green Revolution”.

La sosirea în parc, Nicuşor Dan a spus că e nevoie de piste de biciclete pe „zeci sau sute de kilometri” în Bucureşti, iar „pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate, iar asta se va face prin Strategia de parcare, apoi pistele de biciclete”, a explicat el.

„Chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt maşini parcate peste tot pe prima bandă. Primul lucru este să găsim soluţii alternative pentru a putea muta maşinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spaţiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele şi care să nu-ţi permită să te duci de acasă până la serviciu”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Primarul Nicuşor Dan a vorbit şi despre programul lansat de fostul primar general, care acorda vouchere pentru achiziţionarea de biciclete, Nicuşor Da a spus că a fost o „fanfaronadă”.

„A fost un program inutil. A fost o fanfaronadă. Atât timp cât nu ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni pentru biciclete?”, a mai spus el.

Primarul a mai spus că în anul acesta o să vedem cu câteva zeci de mii de maşini mai puţine pe prima bandă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia Zilei bicicletei, că autorităţile ar trebui să asigure o legislaţie corespunzătoare şi drumuri sigure pentru biciclişti şi pentru pietoni. De asemenea, şeful statului a pledat pentru mijloace de transport în comun care să nu mai polueze aşa de mult.

Preşedintele Klaus Iohannis a venit pe bicicletă de la Vila Lac până în Parcul Herăstrău, la fel cum au făcut şi primarul general, Nicuşor Dan, dar şi ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite