Iohannis, de Ziua bicicletei: Cei mai vulnerabili în trafic sunt pietonii şi bicicliştii. Vedem ambuteiaje, aerul e irespirabil în orele de vârf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia Zilei bicicletei, că autorităţile ar trebui să asigure o legislaţie corespunzătoare şi drumuri sigure pentru biciclişti şi pentru pietoni. De asemenea, şeful statului a pledat pentru mijloace de transport în comun care să nu mai polueze aşa de mult.

„E nevoie de reglemntări făcute bine, cu cap. E nevoie şi de multă educaţie. Până la urmă, trebuie să înţelegem că drumurile le împărţim. E extrem de important să înţelegem că cel care e mai vulnerabil, trebuie mai bine protejat. Cei mai vulnerabili sunt pietonii şi bicicliştii. Mersul pe bicicletă e sănătos, e recomandat. Mă adresez autorităţilor locale şi centrale să faciliteze dezvoltarea de drumuri, piste destinate mersului pe bicicletă”, a afirmat Klaus Iohannis.  

Şeful statului a amintit că el este unul din marii promotori ai mersului pe bicicletă de peste un deceniu. „Nu fac asta din motive politicianiste. Acum 12 ani, când aţi început, eu am fost acolo, dar în altă calitate. Sunt adeptul mersului pe bicicletă în oraş. Putem să îl promovăm cu mult succes. Despre reducerea poluării în oraşe e evidentă nevoie în aceste domenii. Vedem ambuteiaje, aerul e irespirabil în orele de vârf. Aici autorităţile locale trebuie să vină cu transport public mai bun, mai curat, mai puţin poluante”, a completat preşedintele României. 

Preşedintele Klaus Iohannis a venit pe bicicletă de la Vila Lac până în Parcul Herăstrău, la fel cum au făcut şi primarul general, Nicuşor Dan, dar şi ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite